preskoči na sadržaj

Osnovna škola Centar Pula

UPIS I ISPIS IZ OŠ CENTAR PULA
Poštovani roditelji/skrbnici,
 
prilikom upisa, odnosa ispisa učenika iz Oš Centar, molimo vas da koristite sljedeće obrasce.
Za upis i ispis potrebno je prvenstveno uputiti Zamolbu za upis, odnosno ispis učenika. Navedene zamolbe možete poslati na službeni e-mail škole.
Nakon odobrenja Učiteljskog vijeća, roditelj ispunjava Upisnicu, a razrednik Ispisnicu.
Dokumenti se nalaze u privitku niže.
 
KUTAK STRUČNIH SURADNIKA

Poštovani roditelji/ skrbnici

obavještvamo Vas kako su naše stručne suradnice formirale svoj virtualni kutak kako bi bile dostupne Vama i učenicima. Tamo Vas vodimo klikom na poveznicu

 

Aktivnosti i igre u periodu kućne izolacije

 

Prema tvrdnjama dr Ranka Rajovića (autora NTC sustava učenja, člana Mense i Vijeća za darovitu djecu te I samog oca četvero djece) jedan od prioriteta u budućnosti bit će kreativnost i nove ideje, tako da je krajnje vrijeme da to uključimo u rad s djecom. Možemo već sada iskoristiti vrijeme u kućnoj izolaciji i pokrenuti neke igre koje će aktivirati skrivene potencijale naše djece.

Nije posao roditelja da sve naprave umjesto djeteta i da ga zabavljaju. Moraju biti usmjereni na djecu i, primjerice, pokrenuti neku igru i kreativnost, čak se i igrati jedno vrijeme s djecom i to je dovoljno. Kasnije neka djeca tu igru igraju sami, a roditelji neka obavljaju neke druge poslove.

Djeca su trenutačno uplašena i vide da nešto nije uredu. Moramo im objasniti da je u pitanju koronavirus, ali da se moramo pridržavati nekih pravila. Djeca shvaćaju što se događa, posebno školska djeca, pa se možemo na njih osloniti. Ona hoće pomoći u ovakvim situacijama, instinktivno slijede upute, pomažu… 

Roditelji sada moraju naučiti biti strpljivi, suzdržati se u nekim situacijama, a uz puno ljubavi i razumijevanja i to će biti moguće. Od roditelja i njihovog ponašanja ovisi kako će djeca proći kroz ovu krizu. Zato je savjet dr. Rajovića roditeljima neka se educiraju, čitaju korisne savjete, suzdrže se u nekim situacijama, naprave kućne poligone i dozvole djeci igre koje aktiviraju kreativnost. 

Dr. Rajović pokrenuo je projekt Vrijeme za NTC putem kojeg pomaže roditeljima prebroditi vrijeme izolacije te kroz igre i aktivnosti provesti što kvalitetnije vrijeme s djecom kod kuće.

Na ovim linkovima možete pronaći puno korisnih aktivnosti I igara u period kućne izolacije.

https://ntcucenje.com/aktivnosti-i-igre-u-periodu-kucne-izolacije/

https://www.facebook.com/NTC-sistem-u%C4%8Denja-524117360943918/

VJEŠTINE SUOČAVANJA I MENTALNO ZDRAVLJE DJECE

Djelatnici Odgojnog savjetovališta izradili su letak „KAKO PODRŽATI VJEŠTINE SUČAVANJA I MENTALNO ZDRAVLJE DJECE“ koji je, prvenstveno, namijenjen djeci i roditeljima.

Materijal sadržava niz aktivnosti za koje vjerujemo da mogu pomoći djeci u izražavanju svojih osjećaja i misli, usmjeravaju ih na razumijevanje promjene i na budućnost.

Također, vjerujemo kako može pomoći i odraslima da samo ostanu u sadašnjem trenutku, prateći dijete te se prisjete svojih snaga, resursa i sustava podrške.

Više na POVEZNICI. 

KORONA VIRUS I MENTALNO ZDRAVLJE

Vezano uz temu pročitajte OVDJE

Studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pomažu učenicima diljem RH

Studenti Učiteljskog fakulteta organiziraju online pomoć u učenju u sklopu projekta Online zadaću napiši, jedinicu izbriši. Budući da je nastava u školama zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena, na ovaj način budući učitelji žele pomoći učenicima osnovnoškolske dobi od prvog do četvrtog razreda da uz pomoć besplatnih tjednih instrukcija putem online platformi razumiju i nauče sadržaj s kojima imaju poteškoće.

 

Više pročitajte na POVEZNICI

 

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O NAČINU RADA ŠKOLSKE DEFEKTOLOGINJE-SOCIJALNE PEDAGOGINJE ZA VRIJEME TRAJANJA NASTAVE NA DALJINU

Poštovani roditelji i dragi učenici,


U cilju zaštite svih nas dok traje nastava na daljinu, školska defektologinja –soc.pedagoginja biti će vam na raspolaganju na načine kojima se izbjegavaju direktni kontakti. Kao i inače, tako i sada kada su nam svima savjet i podrška još i više potrebni, možete joj se obratiti ukoliko trebate savjet i pomoć. Na raspolaganju vam je putem e-maila ilse.boskovic-duic@skole.hr na kojem možete potražiti odgovor na pitanja koja vas muče ili ako želite možete dogovoriti termin za telefonski razgovor. Nakon što dogovorite termin, naša defektologinja posvetit će vam vrijeme i pažnju kao da ste došli u prostore škole. Osim toga, pomoć defektologinje-soc.pedagoginje možete zatražiti tako da joj pošaljete poruku u chat preko virtualnih učionica/Microsoft Teams ili posredstvom razrednika. Preporučujemo da pratite sadržaje web stranice škole na kojima će stručna služba škole objavljivati važne informacije i edukativne sadržaje koji vam mogu biti korisni u nošenju sa novonastalom situacijom. Zahvaljujemo svima na suradnji.

 

VIRUTALNA KNJIŽNICA
 
E- DNEVNIK

 
RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 
FACEBOOK STRANICA ŠKOLE
 
 
Korisni linkovi


 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
TRAŽILICA


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2015.

Ukupno: 108128
Danas: 92
 
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
 > KUTAK ZA RODITELJE
CMS za škole logo
Osnovna škola Centar Pula / Danteov trg 2, HR-52100 Pula / os-centar-pu.skole.hr / ured@os-centar-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju