2020-11-17 09:31:55

MJESEC AKTIVNOSTI BORBE PROTIV OVISNOSTI 15.11.-15.12.2020.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti u OŠ Centar odvijat će se mnoge različite aktivnosti s ciljem upozoravanja učenika na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti

. Razrednici od 1.-8. razreda će tijekom satova razrednika održati različite radionice u kojima će s učenicima razgovarati o prevenciji različitih ovisnosti, a posebno sa 7. i 8. razredima radit će stručni suradnici na temu borbe protiv ovisnosti.
U planu je prikaz kratkih filmova na spomenutu temu učenicima od 5. do 8. razreda.
Također, na satovima kemije i biologije u 7. i 8. razredu će se metodom debate govoriti o biološkom utjecaju tvari na organizam, s posebnim naglaskom na tvari koje štetno djeluju na isti.
U sklopu sata hrvatskog jezika učenici od 5.-8. razreda pisat će pisani rad o uzročnicima ovisnosti i kako ih prevenirati, a od 1. do 4. razreda, također, pisani rad na temu borbe protiv ovisnosti.
U planu je izrada plakata koji obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti, a koji će se postaviti na transparentna mjesta u školi.
Ukoliko se epidemiološka situacija poboljša, policijski službenici će uživo održati prezentaciju u sklopu projekta "Zdrav za 5". U suprotnom, prezentacija se održati u mjesecu prosincu putem platforme Zoom za učenike osmih razreda.   Ovim putem pozivamo i roditelje te skrbnike učenika da zajedno s učenicima posvete vrijeme te zajednički rade na podizanju razine svijesti o ovom problemu te načinima suzbijanja zlouporabe sredstava različitih ovisnosti.   Korisni članci:   http://www.stampar.hr/hr/povodom-obiljezavanja-mjeseca-borbe-protiv-ovisnosti-15-studenog-do-15-prosinca-savjeti-roditeljima   http://www.stampar.hr/hr/o-problemu-ovisnosti-kroz-knjizevna-djela   https://www.zzjziz.hr/index.php?id=64

Osnovna škola Centar Pula