2017-05-30 10:23:41

USPJESI NAŠIH UČENIKA: IVAN LAZARIĆ

Prolazi još jedna školska godina pa tako i polako završavaju natjecanja iz svih školskih predmeta. Lijepo se prisjetiti učenika naše, osnovne škole Centar Pula, koji su proteklih godina postigli značajne uspjehe na natjecanjima i pronijeli dobar glas o našoj školi i pogledati gdje su oni i čime se bave danas.

Jedan od tih učenika, ali po mnogo čemu izniman je i Ivan Lazarić. Ivan je polazio našu OŠ Centar Pula u periodu od 2004. do 2011. godine. Tijekom tog razdoblja Ivan je uključen na natjecanja iz više predmeta.

U informatici se natjecao pod mentorstvom učitelja naše škole Damira Blaškovića i bio je dvostruki državni prvak u informatici 2011.godine, a osvojio je i jednu srebrnu medalju na državnom natjecanju iz informatike 2010.  te je jednom bio 4., a jednom 5. 

Od 2008. do 2011. kontinuirano je bio prvak županije. Zbog svojih rezultata s natjecanja uključen je u Hrvatski Juniorski Informatički Tim i osvojio je srebrnu medalju na Juniorskoj Balkanskoj Informatičkoj Olimpijadi, u Bistriti, Rumunjska i brončanu medalju na međunarodnom informatičkom natjecanju – ITI 2011, u Shumenu, Bugarska.

Ivan se pod mentorstvom učiteljice naše škole Melite Milić natjecao i u matematici te je na državnom natjecanju iz matematike 2011. godine osvojio III. nagradu.

U srednjoj školi nastavlja sa svojim uspjesima, u informatici je zadržao mentora iz naše osnovne škole Centar Pula, Damira Blaškovića i osvojio 3 državna prvenstva, 2012., 2014. i 2015. i 2.mjesto 2013. I u matematici je bio podjednako uspješan, 3 puta prvi, 2012., 2014. i 2015. i 2.mjesto 2013.

Od međunarodnih nagrada treba istaknuti zlatnu medalju na 20. srednjouropskoj informatičkoj olimpijadi, 2013. godine u Primoštenu, brončanu medalju na 25. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2013, u Brisbane, Australija, zlatnu medalju na 22. srednjouropskoj informatičkoj olimpijadi, 2015. godine u Brnu, Češka te srebrnu medalju na 27. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2015, u Almaty, Kazahstan. Zbog svih svojih uspjeha iz informatike Ivan je na državnom natjecanju 2015. godine pred svim učenicima i učiteljima primio nagradu za izuzetan uspjeh kao najbolji učenik generacije, uz ovacije svih prisutnih u dvorani.

Iz matematike svakako treba spomenuti zlatnu medalju sa 8. srednjoeuropske matematičke olimpijade, 2014.godine, gdje je Ivan prvo mjesto osvojio kao jedan od dva učenika koji su u potpunosti točno riješili sve zadatke. I ovo je prva zlatna medalja za Hrvatsku otkad postoje Srednjoeuropske matematičke olimpijade. Uz to Ivan je osvojio i brončanu medalju na 56. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2015. godine, u Chiang Mai u Tajlandu.

Ivan je danas student 2.godine PMF-a ( Prirodoslovno – matematičkog fakulteta) u Zagrebu i nastavlja sa svojim uspjesima. Tako je kao član hrvatskog tima izborio finale ACM Svjetskog sveučilišnog natjecanja u programiranju (ICPC) u organizaciji IBM-a.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/techsci/brucosi-iz-hrvatske-u-finalu-najjaceg-svjetskog-sveucilisnog-natjecanju-u-programiranju-1082695

Po svemu napisanom slobodno se može reći da je Ivan jedan od najuspješnijih učenika ne samo naše škole ili grada ili županije, već jedan od najuspješnijih učenika naše države i svakako treba pohvaliti učitelje naše OŠ Centar Pula koji su u njemu na vrijeme prepoznali talent i time omogućili njegovo napredovanje još od malih nogu. A nama kao malenoj školi od svega tristotinjak učenika samo može biti na čast što se jedan takav učenik školovao tu, kod nas!!!


Osnovna škola Centar Pula