preskoči na sadržaj

Osnovna škola Centar Pula

upis u prvi razred osnovne škole

UPISI U I. RAZRED ODRŽAT ĆE SE U OŠ CENTAR (školska dvorana, kroz glavni ulaz škole )

13., 14. i 15. lipnja 2022. godine od 9.00 – 12.00 te od 17.00 – 19.00 sati

 
preuzmi.jfif

RODITELJ NA UPIS TREBA DONIJETI:
- OIB DJETETA
- ISPUNJENU UPISNICU*
- ISPUNJEN UPITNIK ZA RODITELJE*

-ISPUNJENE OBRASCE ZA UČENJE ŽELJENIH IZBORNIH PREDMETA/ STRANIH JEZIKA/ PRODUŽENI BORAVAK/KORIŠTENJE iPADA*

*dokumenti su dostupni za preuzimanje ispod ove objave

 

PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED

P O Z I V

                ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED

                                   OSNOVNE ŠKOLE

 

Na temelju čl. 17., i 19., Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20-uredba)

 

                                                 POZIVAJU SE

 

roditelji, odnosno skrbnici, s prebivalištem na području Grada Pule, Općine Fažana, Medulina, Ližnjana i Grada Vodnjana, da prijave djecu koja će do 1. travnja 2022. godine navršiti šest godina života radi evidencije polaznika prvog razreda osnovne škole, te organiziranja pregleda djece u školskoj godini 2022/2023.

 

Predupisi će se obavljati  26., 27., i 28. siječnja 2022. godine, od 8.00 do 12.00 sati.

 

Predupisi se obavljaju putem Google obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/vW8wZCRjvCaPFzCV7

 

Podatke potrebne za predupis molimo pošaljite u navedeno vrijeme putem Google obrasca.
Ukoliko imate poteškoća s ispunjavanjem obrasca, podatke možete poslati i na e-mail maja.manzin@skole.hr ili na telefon 0992401416.
 

·        Ime i prezime učenika

·        Spol učenika

·        Datum rođenja učenika

·        OIB učenika

·        Adresa stanovanja učenika

·        Ime i prezime majke

·        OIB majke

·        Broj mobitela majke

·        Ime i prezime oca

·        OIB oca

·        E-mail majke ili oca

·        Ime dječjeg vrtića kojeg je učenik pohađao

·        Korištenje iPada u nastavi (Da/Ne)

·        Naznaka ukoliko je planiran prijevremeni upis ili odgoda upisa

·        Naznaka ukoliko učenik ima teškoća u razvoju

 

Za dijete koje će do 31.12.2022. godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj može najkasnije do 31. ožujka 2022. godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Istarskoj županiji, pisarnici, Splitska 14, Pula, radi uvrštavanja djeteta u popis školskih obveznika.

Po izvršenom predupisu roditelju će se uputiti pismeni poziv za pregled djeteta kod nadležnog školskog liječnika.    

Roditelji koji žele upisati djece u Osnovnu školu Centar, a po upisnom području ne pripadaju ovoj školi, trebaju do 27.2.2022. dostaviti Zahtjev za upis u drugu školu u Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Istarskoj županiji, na adresu Riva 8, gđi. Mirjani Neslanović.

Roditelji koji žele prijevremeno upisati dijete ili zatražiti odgodu za upis u prvi razred osnovne škole trebaju popunjeni Obrazac 6 s pripadajućom dokumentacijom dostaviti u Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Istarskoj županiji, na adresu Riva 8, gđi. Mirjani Neslanović.

Zahtjev i Obrazac nalaze se u priloženim dokumentima. 

UPIS I ISPIS IZ OŠ CENTAR PULA
Poštovani roditelji/skrbnici,
 
prilikom upisa, odnosa ispisa učenika iz Oš Centar, molimo vas da koristite sljedeće obrasce.
Za upis i ispis potrebno je prvenstveno uputiti Zamolbu za upis, odnosno ispis učenika. Navedene zamolbe možete poslati na službeni e-mail škole.
Nakon odobrenja Učiteljskog vijeća, roditelj ispunjava Upisnicu, a razrednik Ispisnicu.
Dokumenti se nalaze u privitku niže.
 
KUTAK STRUČNIH SURADNIKA

Poštovani roditelji/ skrbnici

obavještvamo Vas kako su naše stručne suradnice formirale svoj virtualni kutak kako bi bile dostupne Vama i učenicima. Tamo Vas vodimo klikom na poveznicu

 

Aktivnosti i igre u periodu kućne izolacije

 

Prema tvrdnjama dr Ranka Rajovića (autora NTC sustava učenja, člana Mense i Vijeća za darovitu djecu te I samog oca četvero djece) jedan od prioriteta u budućnosti bit će kreativnost i nove ideje, tako da je krajnje vrijeme da to uključimo u rad s djecom. Možemo već sada iskoristiti vrijeme u kućnoj izolaciji i pokrenuti neke igre koje će aktivirati skrivene potencijale naše djece.

Nije posao roditelja da sve naprave umjesto djeteta i da ga zabavljaju. Moraju biti usmjereni na djecu i, primjerice, pokrenuti neku igru i kreativnost, čak se i igrati jedno vrijeme s djecom i to je dovoljno. Kasnije neka djeca tu igru igraju sami, a roditelji neka obavljaju neke druge poslove.

Djeca su trenutačno uplašena i vide da nešto nije uredu. Moramo im objasniti da je u pitanju koronavirus, ali da se moramo pridržavati nekih pravila. Djeca shvaćaju što se događa, posebno školska djeca, pa se možemo na njih osloniti. Ona hoće pomoći u ovakvim situacijama, instinktivno slijede upute, pomažu… 

Roditelji sada moraju naučiti biti strpljivi, suzdržati se u nekim situacijama, a uz puno ljubavi i razumijevanja i to će biti moguće. Od roditelja i njihovog ponašanja ovisi kako će djeca proći kroz ovu krizu. Zato je savjet dr. Rajovića roditeljima neka se educiraju, čitaju korisne savjete, suzdrže se u nekim situacijama, naprave kućne poligone i dozvole djeci igre koje aktiviraju kreativnost. 

Dr. Rajović pokrenuo je projekt Vrijeme za NTC putem kojeg pomaže roditeljima prebroditi vrijeme izolacije te kroz igre i aktivnosti provesti što kvalitetnije vrijeme s djecom kod kuće.

Na ovim linkovima možete pronaći puno korisnih aktivnosti I igara u period kućne izolacije.

https://ntcucenje.com/aktivnosti-i-igre-u-periodu-kucne-izolacije/

https://www.facebook.com/NTC-sistem-u%C4%8Denja-524117360943918/

VJEŠTINE SUOČAVANJA I MENTALNO ZDRAVLJE DJECE

Djelatnici Odgojnog savjetovališta izradili su letak „KAKO PODRŽATI VJEŠTINE SUČAVANJA I MENTALNO ZDRAVLJE DJECE“ koji je, prvenstveno, namijenjen djeci i roditeljima.

Materijal sadržava niz aktivnosti za koje vjerujemo da mogu pomoći djeci u izražavanju svojih osjećaja i misli, usmjeravaju ih na razumijevanje promjene i na budućnost.

Također, vjerujemo kako može pomoći i odraslima da samo ostanu u sadašnjem trenutku, prateći dijete te se prisjete svojih snaga, resursa i sustava podrške.

Više na POVEZNICI. 

KORONA VIRUS I MENTALNO ZDRAVLJE

Vezano uz temu pročitajte OVDJE

Studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pomažu učenicima diljem RH

Studenti Učiteljskog fakulteta organiziraju online pomoć u učenju u sklopu projekta Online zadaću napiši, jedinicu izbriši. Budući da je nastava u školama zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena, na ovaj način budući učitelji žele pomoći učenicima osnovnoškolske dobi od prvog do četvrtog razreda da uz pomoć besplatnih tjednih instrukcija putem online platformi razumiju i nauče sadržaj s kojima imaju poteškoće.

 

Više pročitajte na POVEZNICI

 

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O NAČINU RADA ŠKOLSKE DEFEKTOLOGINJE-SOCIJALNE PEDAGOGINJE ZA VRIJEME TRAJANJA NASTAVE NA DALJINU

Poštovani roditelji i dragi učenici,


U cilju zaštite svih nas dok traje nastava na daljinu, školska defektologinja –soc.pedagoginja biti će vam na raspolaganju na načine kojima se izbjegavaju direktni kontakti. Kao i inače, tako i sada kada su nam svima savjet i podrška još i više potrebni, možete joj se obratiti ukoliko trebate savjet i pomoć. Na raspolaganju vam je putem e-maila ilse.boskovic-duic@skole.hr na kojem možete potražiti odgovor na pitanja koja vas muče ili ako želite možete dogovoriti termin za telefonski razgovor. Nakon što dogovorite termin, naša defektologinja posvetit će vam vrijeme i pažnju kao da ste došli u prostore škole. Osim toga, pomoć defektologinje-soc.pedagoginje možete zatražiti tako da joj pošaljete poruku u chat preko virtualnih učionica/Microsoft Teams ili posredstvom razrednika. Preporučujemo da pratite sadržaje web stranice škole na kojima će stručna služba škole objavljivati važne informacije i edukativne sadržaje koji vam mogu biti korisni u nošenju sa novonastalom situacijom. Zahvaljujemo svima na suradnji.

 

VIRTUALNA KNJIŽNICA
 
E- DNEVNIK

 
RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 
FACEBOOK STRANICA ŠKOLE
 
 
Korisni linkovi


 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
TRAŽILICA


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2015.

Ukupno: 151349
 
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > KUTAK ZA RODITELJE
CMS za škole logo
Osnovna škola Centar Pula / Danteov trg 2, HR-52100 Pula / os-centar-pu.skole.hr / ured@os-centar-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju