preskoči na sadržaj

Osnovna škola Centar Pula

 > Naslovnica
Vijesti

USPJESI NAŠIH UČENIKA: IVAN LAZARIĆ

Autor: Sanja Koroman, 30. 5. 2017.

Prolazi još jedna školska godina pa tako i polako završavaju natjecanja iz svih školskih predmeta. Lijepo se prisjetiti učenika naše, osnovne škole Centar Pula, koji su proteklih godina postigli značajne uspjehe na natjecanjima i pronijeli dobar glas o našoj školi i pogledati gdje su oni i čime se bave danas.

Jedan od tih učenika, ali po mnogo čemu izniman je i Ivan Lazarić. Ivan je polazio našu OŠ Centar Pula u periodu od 2004. do 2011. godine. Tijekom tog razdoblja Ivan je uključen na natjecanja iz više predmeta.

U informatici se natjecao pod mentorstvom učitelja naše škole Damira Blaškovića i bio je dvostruki državni prvak u informatici 2011.godine, a osvojio je i jednu srebrnu medalju na državnom natjecanju iz informatike 2010.  te je jednom bio 4., a jednom 5. 

Od 2008. do 2011. kontinuirano je bio prvak županije. Zbog svojih rezultata s natjecanja uključen je u Hrvatski Juniorski Informatički Tim i osvojio je srebrnu medalju na Juniorskoj Balkanskoj Informatičkoj Olimpijadi, u Bistriti, Rumunjska i brončanu medalju na međunarodnom informatičkom natjecanju – ITI 2011, u Shumenu, Bugarska.

Ivan se pod mentorstvom učiteljice naše škole Melite Milić natjecao i u matematici te je na državnom natjecanju iz matematike 2011. godine osvojio III. nagradu.

U srednjoj školi nastavlja sa svojim uspjesima, u informatici je zadržao mentora iz naše osnovne škole Centar Pula, Damira Blaškovića i osvojio 3 državna prvenstva, 2012., 2014. i 2015. i 2.mjesto 2013. I u matematici je bio podjednako uspješan, 3 puta prvi, 2012., 2014. i 2015. i 2.mjesto 2013.

Od međunarodnih nagrada treba istaknuti zlatnu medalju na 20. srednjouropskoj informatičkoj olimpijadi, 2013. godine u Primoštenu, brončanu medalju na 25. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2013, u Brisbane, Australija, zlatnu medalju na 22. srednjouropskoj informatičkoj olimpijadi, 2015. godine u Brnu, Češka te srebrnu medalju na 27. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2015, u Almaty, Kazahstan. Zbog svih svojih uspjeha iz informatike Ivan je na državnom natjecanju 2015. godine pred svim učenicima i učiteljima primio nagradu za izuzetan uspjeh kao najbolji učenik generacije, uz ovacije svih prisutnih u dvorani.

Iz matematike svakako treba spomenuti zlatnu medalju sa 8. srednjoeuropske matematičke olimpijade, 2014.godine, gdje je Ivan prvo mjesto osvojio kao jedan od dva učenika koji su u potpunosti točno riješili sve zadatke. I ovo je prva zlatna medalja za Hrvatsku otkad postoje Srednjoeuropske matematičke olimpijade. Uz to Ivan je osvojio i brončanu medalju na 56. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2015. godine, u Chiang Mai u Tajlandu.

Ivan je danas student 2.godine PMF-a ( Prirodoslovno – matematičkog fakulteta) u Zagrebu i nastavlja sa svojim uspjesima. Tako je kao član hrvatskog tima izborio finale ACM Svjetskog sveučilišnog natjecanja u programiranju (ICPC) u organizaciji IBM-a.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/techsci/brucosi-iz-hrvatske-u-finalu-najjaceg-svjetskog-sveucilisnog-natjecanju-u-programiranju-1082695

Po svemu napisanom slobodno se može reći da je Ivan jedan od najuspješnijih učenika ne samo naše škole ili grada ili županije, već jedan od najuspješnijih učenika naše države i svakako treba pohvaliti učitelje naše OŠ Centar Pula koji su u njemu na vrijeme prepoznali talent i time omogućili njegovo napredovanje još od malih nogu. A nama kao malenoj školi od svega tristotinjak učenika samo može biti na čast što se jedan takav učenik školovao tu, kod nas!!!
 

POZIV

ZA PREDUPISE DJECE U PRVI RAZRED

OSNOVNE ŠKOLE

Predupisi će se obavljati 5., 6. i 7. veljače 2018. godine, od 8:00 do 12:00 sati u prostorijama škole. 

Priloženi dokumenti:
predupisi.jpg


NATJEČAJ

HODOGRAM

Priloženi dokumenti:
HODOGRAM4.png


Marko Lazarić

Izvor: Glas Istre

 

Jedan je od nekolicine učenika koji su najbolje riješili maturu u Hrvatskoj je i bivši učenik OŠ Centar, Marko Lazarić.   Pročitajte cijeli članak u Glasu Istre

Dio prijenosimo u cijelosti:

I njegov razredni kolega, Marko Lazarić, upisao je FER te nam otkiva da je to izbor gotovo polovice razreda matematičke gimnazije. To, zapravo, svjedoči o uspjehu cijele generacije gimnazijskih učenika.

- Da, i mene zanima informatika. Ukoliko sam u tome dobar mogu kasnije raditi što god hoću, smatra Marko i dodaje da i njega zanima programiranje. Kako doznajemo, Marko je ove godine bio i na državnom natjecanju iz tog predmeta, a prošao je i na nekoliko županijskih natjecanja. Osim u informatici, ovaj skromni učenik izvrstan je i u drugim predmetima - tako je maturu iz engleskog (višu razinu) riješio s gotovo sto posto, a ispit iz matematike i fizike, isto viša razina, s više od 96, odnosno 98 posto.

Na upit je li mu matura bila stresna, veli da jest te, iako je odličan u matematici, priznaje da je i njemu ispit bio težak, a da je  tri sata, koliko se piše, bilo premalo kako bi se baš sve točno riješilo.


JAVNI POZIV

REVITALIZACIJA POVIJESNOG SAJMA MISERICORDIE

Učenici pulskih škola udružili su se kako bi izradili raznovrsne ukrase i predmete za svakodnevnu uporabu ispred OŠ Centar. Učenici su pristupili prodaji istim entuzijazmom koji su pokazali pri izradi. Prihod prodaje namijenjen je liječenju našeg učenika Luke Jovanovića. 

       


KONCERTI ZAVRŠNICE PROJEKTA TRAGOVI AUSTRO-UGARSKE U NAŠEM ZAVIČAJU

Prva radionica

U utorak i srijedu, koncertima "Dobro došao kući maestro Smareglia" učenici 3-ćih i 4-tih razreda završavaju ovogodišnju šetnju ulicama našeg grada u kući Maestra, čija glazba i danas čini važan dio baštine koja oblikuje živote i nas i generacija koje dolaze.


ROŽICE Z NASE KASELICE


FACEBOOK STRANICA ŠKOLE
 
RASPORED ZVONA

Korisni linkovi


Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Centar Pula / Danteov trg 2, HR-52100 Pula / os-centar-pu.skole.hr / ured@os-centar-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju