preskoči na sadržaj

Osnovna škola Centar Pula

 > Naslovnica
POPIS UDŽBENIKA I DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.

Obavještavamo Vas da su financijska sredstva za nabavu udžbenika odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), osigurana u Državnom proračunu. Udžbenici za OBVEZNE i IZBORNE predmete su za sve učenike od 1. do 8. razreda BESPLATNI.
Nabavu svih udžbenika, za OBVEZNE I IZBORNE predmete izvršit će Škola i oni postaju vlasništvo škole. Učenici vraćaju udžbenike na kraju nastavne godine 2022./2023. Druge obrazovne materijale: radne bilježnice, zbirke zadataka, atlase, likovne mape, kutije za tehničku kulturu i sl. nabavljaju i kupuju roditelji.

Napomena: Atlasi kupljeni u petom razredu vrijede od 5. do 8. razreda.

Roditelji/skrbnici učenika s teškoćama koji rade po prilagođenom programu molimo
da se prije kupnje drugih obrazovnih materijala savjetujete s razrednikom o potrebama za istim.

ODLUKA O KORIŠTENJU KOMERCIJALNIH DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠK.GOD. 2022./2023.


U privitku se nalazi Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala uz Popis drugih obrazovnih materijala koji su novo odabrani za školsku godinu 2022./2023. Postupak odabira proveden je sukladno članku 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu.

 

odluka o odabiru novih udžbenika za šk. god. 2022./23.

U prilogu se nalazi Odluka i popis udžbenika za šk. god. 2022./23..

SURADNJA S GOETHE INSTITUTOM


Ove je godine naša škola postala bogatija za još jedan projekt u nizu, ovaj puta suradnjom s Goethe Institutom u Zagrebu i polaganjem internacionalno priznatih ispita Fit für Deutsch A1 i A2. Čestitamo našim učenicima: Dukan Ahmeti, Andreas Jermaniš, Ena Griparić, Vanja Sgagliardich, Suana Ahmeti i Mara Raguž na položenim ispitima.

predmetni ispiti
 
U prilogu su PDF i PNG format rasporeda za predmetne ispite.
Priloženi dokumenti:
PREDMETNI ISPIT 2022.pdf

raspored dopunskog rada

U prilogu se nalazi raspored učenika na dopunskom radu.

Priloženi dokumenti:
Raspored DOPUNSKI RAD 2022.pdf

obavijest o vraćanju udžbenika na kraju školske godine

U privitku se nalazi obavijest o vraćanju udžbenika na kraju školske godine te raspored po kojem će se on odvijati.

PROJEKT "NAŠA MALA KNJIŽNICA"

Završila nam je i ova školska godina pa tako i projekt koji sam radila u suradnji sa učiteljicom Ivanom Ruba u 2. a razredu.

Učenici su kroz ponuđene knjige puno toga naučili, istraživali, čitali, slušali priče, bili kreativni i na Monte Libriću upoznali našu književnicu Koraljku Milun čiju smo knjigu obradili.

Ovo nije završetak projekta nego samo školske godine, a nastavak slijedi slijedeće školske godine!

                                                                                                                      Knjižničarka Biljana Matković

 
posjet domu za starije osobe

Dana 14. lipnja Mladi knjižničari sa knjižničarkom, odabrani učenici iz 5.a razreda sa učiteljicom Jelenom Novoselec Janjić i pedagoginjom posjetili su Dom za starije Alfredo Štiglić u Puli.

Nije to bio običan posjet već jedan predivan završetak suradnje sa Volonterskim centrom Istre koju smo započeli još u prvom polugodištu. 

Učenici Mladi knjižničari pripremili su i izveli igrokaz Engleske ruže prema Madonninoj  istoimenoj slikovnici, a zatim smo zajednički rješavali križaljke koje smo izradili u našoj školskoj knjižnici u suradnji sa Volonterskim centrom.

Bilo je to jedno jako lijepo druženje različitih generacija koje bismo svakako voljeli ponoviti.

                                                                                                                 Knjižničarka Biljana Matković

 
upis u prvi razred osnovne škole

UPISI U I. RAZRED ODRŽAT ĆE SE U OŠ CENTAR (školska dvorana, kroz glavni ulaz škole )

13., 14. i 15. lipnja 2022. godine od 9.00 – 12.00 te od 17.00 – 19.00 sati

 
preuzmi.jfif

RODITELJ NA UPIS TREBA DONIJETI:
- OIB DJETETA
- ISPUNJENU UPISNICU*
- ISPUNJEN UPITNIK ZA RODITELJE*

-ISPUNJENE OBRASCE ZA UČENJE ŽELJENIH IZBORNIH PREDMETA/ STRANIH JEZIKA/ PRODUŽENI BORAVAK/KORIŠTENJE iPADA*

*dokumenti su dostupni za preuzimanje ispod ove objave

 
 
projekt "zajedno do znanja 3"

U prilogu možete pogledati aktivnosti provedene u sklopu projekta "Zajedno do znanja".

Priloženi dokumenti:
165514383115204.doc

Petaši istražuju antičku pulu

Ovih su dana petaši odrađivali sate povijesti na terenu. Najprije su posjetili zanimljivu izložbu “Šareni trijem” u galeriji Amfiteatar, a potom su se upustili u otkrivanje antičkih spomenika u našoj Puli. Pritom su doznali razne zanimljivosti i natjecali se u parovima u igri traženja rimskih motiva.

Obilježavanje Dana škole


Povodom Dana škole, 27.5., naša je škola ponovno izašla na ulice i trgove Staroga grada. Učenici su još jednom odigrali svoje uloge i na nekoliko sati oživjeli Dantea, Beatrice, stare Rimljane, Antoinea De Villea, Hermana Dalmatina i mnoge druge likove. Posjetitelji su uživali u interaktivnom druženju. Ponosni smo na pohvale koje su pristizale i na trud svih sudionika. Bilo je lijepo pokazati što OŠ Centar zna i može!

ispis iz izbornog predmeta

UPIS/ISPIS U IZBORNE PREDMETE - Zahtjev za ispis iz izbornog predmeta

Prema Čl. 27. Zakona o odgoju i obrazovanju osnovnoj i srednjoj školi učenik bira izborni predmet/izborne predmete pri upisu u 1.razred ili najkasnije do 30.lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu.

Učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja koji se mora dostaviti učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, najkasnije do 30.lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. 

Pisani zahtjev se nalazi u privitku.

Marko Tripković nastavlja nizati uspjehe!


Ponosni smo na Marka Tripkovića, učenika 6.a razreda koji se izborio za srebrnu medalju osvojivši drugo mjesto na državnom informatičkom natjecanju u kategoriji Algoritmi OŠ. Natjecanje se održalo u periodu od 3.5. do 6.5. u Vodicama.
Marko je dobio pozivnicu za Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu - za one koji ne znaju, JHIO obuhvaća najbolje hrvatske informatičare od 5. do 8. razreda. 
Dakle, Marko je ostvario ogroman uspjeh!
S nestrpljenjem očekujemo nove rezultate i navijamo za Marka!

Festival znanosti 2022.


Učenici i učitelji razredne nastave ovog su tjedna posjetili Festival znanosti na Fakultetu prirodnih znanosti. 
Uživali su u odlično organiziranoj interaktivnoj izložbi. 
Djeca su upoznala mnoga morska stvorenja, gledala kroz mikroskop, proučavala razne vrste fosila, dotaknula morsku mačku i slušala more kroz školjku. 
Pohvala svim studenticama i studentima za pristupačnost i strpljenje u ophođenju s djecom.
Već se veselimo novoj posjeti!

16. Informatičko natjecanje "Pula moj grad" povodom Dana grada Pule

Teme ovogodišnjeg natjecanja "Pula moj grad" bile su: I TO JE PULA  i NEPOZNATA PULA. Učenici su se natjecali u nekoliko kategorija: DIGITALNI CRTEŽ I SCRATCH za učenike razredne nastave te ANIMACIJA, KRATKI FILM, DIGITALNI CRTEŽ za učenike predmetne nastave.

Petar Spada, učenik 4.a razreda je osvojio 1. mjesto u kategoriji DIGITALNI CRTEŽ RN.
Čestitamo!

Sportski dan škole


Današnji Sportski dan škole učenici predmetne nastave obilježili su pješačenjem u pratnji učitelja od naše skole, šetnicom Lungo mare do Valkana. Tamo su se družili uz sportske igre. Dan je bio predivan te su djeca zaista uživala u zajedničkom druženju. 
Učenici razredne nastave natjecali su se u graničaru i trčanju na Sportskim igrama mladih grada Pule. Na stadionu Aldo Drosina družili su se s učenicima drugih pulskih škola. Ana i Maer, naši četvrtaši, izborili su kvalifikaciju za državnu razinu u lipnju u Splitu. 
Svi smo napunili baterije pa ćemo lakše izdržati zadnje tjedne nastave!

Radionica „ Der Osterhase bekommt Konkurrenz” (Uskršnji zeko dobiva konkurenciju)

U našoj je školi paralelno s ispitom Fit in Deutsch A1 održana i radionica Goethe Instituta pod vodstvom profesorice Reiche von Schulwärts koja je učenicima 6.b razreda donijela uskršnje raspoloženje i oduševila se njihovim entuzijazmom i motivacijom. Nadajmo se da će ova radionica našim šestašima biti motivacija za polaganje ispita Fit in Deutsch A1 sljedeće školske godine.

 
Ispiti Goethe Instituta Fit für Deutsch A1 u OŠ Centar

Ove je godine po prvi puta naša škola postala mjesto gdje učenici viših razreda mogu testirati svoje znanje njemačkog jezika provedbom internacionalno priznatih ispita Goethe Instituta „Fit in Deutsch” razine A1. Pod vodstvom mentorice Goranke Grbić Brečević i kolegica ispitivača Marine Bojanić i Vesne Pavletić iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu ispiti su uspješno provedeni u sedmim i osmim razredima za učenike koju se se cijele godine vrijedno pripremali za njega. Nadamo se uskoro i lijepim rezultatima.

 
proljetni praznici

Poštovani roditelji/skrbnici,

prema Kalendaru rada Škole proljetni učenički praznici počinju u četvrtak, 14. travnja 2022. godine i završavaju u petak, 22. travnja 2022. godine,
s time da nastava počinje u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine prema rasporedu.

Dragi učenici, želimo vam ugodne proljetne praznike i sretan Uskrs vama i vašim obiteljima!

Lp

NOVE PREPORUKE HZJZ

Poštovani roditelji/skrbnici,
obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio 
preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i 
preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19.

osmaši su preko zooma upoznali slavena škrobota

Mixer jednog imidža: Slaven Škrobot i nevjerojatna snaga kreiranja života

Preuzeto s: https://mixer.hr/kolumne/nikolina-borcic/mixer-jednog-imidza-slaven-skrobot-i-nevjerojatna-snaga-kreiranja-zivota/

Učenici 8. a i 8. b razreda su nakon čitanja i obrade teksta u njihovim čitankama hrvatskoga jezika U kolicima po svijetu, 25. ožujka 2022. imali prilike upoznati autora Slavena Škrobota putem Zoom aplikacije. Slaven Škrobot, kojeg su proglasili svjetskim putnikom iako nije kao putnik hodao svijetom, ispričao je učenicima zanimljive činjenice o svojim putovanjima te koji mu je događaj promijenio život.  Sat vremena bilo je premalo za ispričati o svim zgodama i avanturama, ali smo saznali da ima više od stotinu bočica s pijeskom iz cijeloga svijeta, gušter mu je kućni ljubimac, a električnim biciklom uspio je doći od Savudrije do Turske. Osvojio nas je svojim pozitivnim pogledom na život, svojom hrabrošću i energijom za daljnje pothvate.

Učiteljice Sonja Perković i Jelena Novoselec Janjić

 
uspjeh naše učenice na fotografskom natjecanju

Paola Spada, učenica 6.b razreda osvojila je 2. mjesto na 1. fotografskom natječaju Fotkaj se s knjigom.

Natječaj su organizirali istarska podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara i Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara. Na natječaj je ukupno pristiglo 53 fotografija i to 39 pristiglih radova je od učenika osnovnih škola  14 iz srednjih škola na području naše županije.

Zahvaljujući sponzoru Flash studio Pula povodom Međunarodnog dana dječje knjige organizirana je izložba svih pristiglih radova i svečano je otvorena 4. travnja u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice gdje su podijeljene nagrade i priznanja te zahvale mentorima.

Fotografije možete pogledati do sredine svibnja nakon čega se izložba seli u Pazin, a zatim će pobjedničke fotografije biti predstavljene na svečanosti Knjižna Booka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

                                                                                                               Mentorica Biljana Matković

 
Županijsko natjecanje iz košarke u konkurenciji 5. i 6. razreda za djevojčice

Dana 06.04. učenice naše škole nastupile su na Županijskom natjecanju 
iz košarke u konkurenciji 5. i 6. razreda. Natjecanje se održalo u 
školskoj dvorani u Vodnjanu. Ekipa naše škole zauzela je drugo mjesto 
nakon napete borbe sa vršnjakinjama iz Buzeta. Za našu školu nastupile 
su sljedeće učenice: Kelly Ibrahimović, Lara Rovis, Paola Spada, 
Helena Grubešić, Ajna Tokić, Nina Ružić, Andrea Jermaniš, Nika 
Mandarić i Nika Kostić.
Čestitamo učenicama i njihovom mentoru, učitelju tzk-a Deniju Kostešiću!

Priloženi dokumenti:
20220406 085248.jpg

županijsko natjecanje iz biologije

Ana Rojnić, učenica 8.a razreda, sudjelovala je na županijskom natjecanju iz biologije u kategoriji 8. razreda. Učenica je zauzela 12. mjesto. Natjecanje je održano 17. ožujka 2022. u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu.

Mentorica: Nensi Peruško

Čestitamo učenici i njenoj mentorici!

DRUGO MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U RUKOMETU ZA DJEVOJČICE

Dana 29.03. učenice naše škole nastupile su na Županijskom natjecanju 
iz rukometa u konkurenciji 5. i 6. razreda. Natjecanje se održalo u 
sportskoj dvorani u Buzetu. Nakon napetih i neizvjesnih utakmica 
zauzeli smo ukupno drugo mjesto iza domaćina iz Buzeta.

Za našu školu nastupile su sljedeće učenice: Kelly Ibrahimović, Lara Rovis, Paola 
Spada, Helena Grubešić, Matea Zubin Matić, Ajna Tokić, Nina Ružić, Uma 
Trgovčić, Andrea Jermaniš, Nika Mandarić i Nika Kostić.
Čestitamo učenicama i njihovom mentoru, učitelju tzk-a Deniju Kostešiću!

 
 
Mala tribina za učenike šestih razreda

Putem platforme Zoom naši učenici šestih razreda 22. ožujka susreli su se sa književnicom Sanjom Pilić.

Učenici su na satu hrvatskog jezika, a nakon čitanja Sanjinih knjiga, izradili portret književnice, obradili i izradili likove, izradili strip na temu romana, lapbook, mijenjali događaj iz romana te pripremili odlična, smislena pitanja za susret.

Susret je protekao tako što su učenici književnici predstavili svoje radove, a zatim se ona njima predstavila, rekla ponešto o svojim knjigama te odgovarala na pripremljena pitanja.

               Biljana Matković

Tribina u gostima za učenike prvih razreda i poseban razredni odjel

21. ožujka u goste nam je došla književnica Željka Horvat Vukelja preko Zoom platforme.

Svojim nastupom oduševila je učenike prvih razreda i poseban razredni odjel. Književnica je ispričala, odsvirala i odglumila priče o violini koja se posvađala sa svojim kolegom gudalom, zatim o krokodilu kojega je bolio zub, a pomagale su mu ptice i bumbar te o okviru za slike.

Književni susret je protekao vrlo aktivno i živahno, učenici  su rješavali rebus, bavili se šumskim i divljim životinjama,  kućnim ljubimcima, glazbenim instrumentima i matematikom.

        Biljana Matković

OBAVIJEST O IZMJENI RASPOREDA SATI I ULAZAKA U ŠKOLU OD 28.03.2022.g.

Od ponedjeljka, 28.03.2022.g. započinjemo nastavu prema novom rasporedu sati i ulasku u školu. 

Svi razredi od 1. do 8. razreda počinju sa nastavom od 8,00 sati.  

Novi raspored sati učenici će dobiti od razrednika u petak, 25.03.2022.g.

Vidi više:  RASPORED ULAZAKA U ŠKOLU OD 28.03.2022.g.

 
ANA ROJNIĆ I ENA GRIPARIĆ IZVRSNE NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ ENGLESKOG JEZIKA

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika održanom 17.3.2022. u Potpićnu učenice 8.a razreda su osvojile:

1. mjesto - Ana Rojnić (70/70 osvojenih bodova)

2. mjesto - Ena Griparić (67/70 osvojenih bodova)

Obje učenice su se pripremale pod mentorstvom učiteljice Drite Jusufi. 

Čestitke na izvrsnim rezultatima!

UČENICE NAŠE ŠKOLE NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU MLADIH TEHNIČARA

Županijsko natjecanje mladih tehničara održano je 4.3.2022. godine u OŠ V. Nazora u Pazinu.

Sudjelovale su 2 učenice naše škole u 2 kategorije:

 1. Marie Brgić (5b)  Maketarstvo i modelarstvo , osvojila je 5. mjesto
 2. Paola Spada (6b) Graditeljstvo,  osvojila je  2. mjesto

Učenice su pokazale iznimno znanje i odlično umijeće izrade tehničke tvorevine.

Mentorica: Helena Dabo, učiteljica tehničke kulture

Marie Brgić je izradila prešu za voće:

Paola Spada je izradila modernu kuću:

Marko Tripković je osvojio 1.mjesto na županijskom natjecanju iz informatike

Na županijskom natjecanju iz informatike, koje se održalo 11.3.2022. u osnovnoj školi Jože Šurana u Višnjanu, učenik 6.a razreda naše škole, Marko Tripković , osvojio je 1.mjesto u kategoriji Algoritmi osnovne škole za učenike 6. razreda. 
Marko je uvjerljivo osvojio 1.mjesto u konkurenciji 8 najboljih učenika naše županije koji su se plasirali na natjecanje na temelju rezultata sa školskog natjecanja.
Zadatke je riješio sa točnošću 100% bodova (200/200) i biti će pozvan na državno natjecanje među 10 najboljih programera u državi, a na pozivnoj listi je među najboljima. Marko je zadatke rješavao uz veliku pomoć vanjskog mentora Bartola Markovinovića i uz sudjelovanje mentora Damira Blaškovića.
Čestitamo velikom uspjehu učenika Marka Tripkovića te mu želimo puno uspjeha i sreće na Državnom natjecanju i u daljnjem radu!

Link na rezultate natjecanja:

https://informatika.azoo.hr/natjecanje/dogadjaj/726/rezultati 

 

Priloženi dokumenti:
IMG 7891.jpg
IMG 7890.jpg

VIRTUALNA IZLOŽBA - ŠKOLSKO NATJECANJE "LIK 2022."

Virtualna izložba – školsko natjecanje „LIK 2022.“

 

Na školskom natjecanju održanom 11. veljače 2022. godine iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna „LIK 2022.“ sudjelovalo je ukupno 17 učenika od 5. do 8. razreda naše škole. Tema natjecanja ove godine bila je „Ljudsko tijelo“, a zadatak  rekompozicija CB fotokopije/fotografije renomiranog umjetničkog djela, uz primjenu ritma ploha u odabranom komplementarnom kontrastu i to u likovnoj tehnici kolaža.  Mentor učenicima je učitelj likovne kulture Goran Grofelnik.

Pogledajte kako su učenici izvršili zadatak ovdje - https://padlet.com/biljanamatkovic1/awmu3blkspcf1ns2 

 
POTVRDE O REDOVITOM ŠKOLOVANJU

U privitku se nalaze upute za dobivanje potvrda o redovitom školovanju.

Priloženi dokumenti:
Potvrde o redovitom skolovanju.docx

PROJEKT "NAŠA MALA KNJIŽNICA"

 

Projekt Naša mala knjižnica međunarodni je čitateljski projekt namijenjen poticanju čitanja i podizanju čitateljske  pismenosti te upoznavanju drugih kultura. U projektu sudjeluju škole iz triju zemalja Europe – Hrvatska, Slovenija i Estonija te se čitaju knjige iz sedam zemalja.

Knjige koje će se čitati ove godine pogledajte na poveznici - https://nasamalaknjiznica.hr/o-knjigama/

Ove školske godine, druge godine da smo kao Škola u projektu, započela sam projekt u suradnji sa učiteljicom Ivanom Ruba i njezinim razredom 2.a.  Krenuli smo sa čitanjem knjige poljske autorice Asie Olejarczyk, Jeti u kojega nitko nije vjerovao, a koju su učenici odlično prihvatili, razgovarali smo o mitovima i vjerovanju u neobične stvari jer ako vjeruješ možeš doživjeti pravu čaroliju.

Mama učenika Maura Glasnovića  predložila je da nam pomogne izraditi književnog junaka – Jetija kojeg smo poslali u OŠ „Vladimira Nazora“, Duga Resa. Učenici će našeg Jetija zadržati do kraja svibnja kada će nam ga ponovno vratiti zajedno sa ispunjenim dnevnikom putovanja.

Učenici 3. i 4. razreda iz Duge Rese poslali su nam svojeg književnog junaka iz slikovnice koju su obradili tako da smo dobili medvjedića iz knjige Medvjedovanje litvanskog autora Kestutisa Kasparavičiusa. Naš medvjedić tako započinje putovanje po Puli sa učenicima 2.a razreda.

                                                                                                                     Knjižničarka Biljana Matković

 
DRUGI DIO ZIMSKOG ODMORA

Cijenjeni učenici, roditelji/skrbnici,

drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022. i završava 25. veljače 2022.godine,
s time da nastava počinje 28. veljače 2022. godine prema rasporedu.

Želimo vam ugodne praznike!

SUFINANCIRANJE TROŠKOVA ŠKOLSKE PREHRANE

Sufinanciranje troškova školske prehrane

Poštovani roditelji/skrbnici,

Zaklada „Hrvatska za djecu“ sufinancirat će troškove školske prehrane djece za drugo polugodište šk.god. 2021./2022., dok će se troškovi prvog pologodišta sufinancirati ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima na računu Zaklade, a sve u skladu s Financijskim planom za 2022. godinu, sve u sklopu projekta „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u šk.god. 2021./2022.“ Sufinancira se 1 (jedan) školski obrok dnevno po djetetu u iznosu od 5,50 kn (pet kuna i pedeset lipa) za svaki nastavni dan.

Roditelji koji su sami financirali školsku prehranu od početka šk. god. 2021./2022. do potpisivanja ugovora imaju pravo ostvariti proporcionalni povrat novca za dosad ostvarene troškove ukoliko je usluga marende korištena i plaćena, a sve sukladno naprijed izloženom modelu. Roditelji koji nisu imali takve troškove mogu od dana potpisa ugovora do kraja školske godine 2021./2022. ostvariti pravo na sufinanciranje po naprijed izloženom modelu ukoliko dokaznom dokumentacijom dokažu da ispunjavaju propisane uvjete.

Sufinanciranje će se osigurati za djecu kada su ispunjeni SVI navedeni uvjeti:
-     dijete je polaznik OŠ Centar Pula
-     mjesečni prihod kućanstva u kojem živi dijete ne iznosi više od 2.000,00 kn (dvije tisuće kuna) po članu zajedničkog kućanstva u razdoblju od 01.01.2021. do 31.12.2021.
                                                                                                      -     dijete je iz obitelji koja je korisnik prava na doplatak za djecu

 
Dokumentacija kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta su:

-     potvrda o pohađanju osnovne škole, potpisana i ovjerena od strane ravnatelja škole, koja uključuje sve osnovne osobne podatke o djetetu (Obrazac 1-u prilogu)
-     potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 01.01.2021. do 31.12.2021.
-     izjava koju potpisuje roditelj/skrbnik, prema predlošku Zaklade (Obrazac 2-u prilogu)
                                                                                                       -     dokaz da je obitelj korisnik prava na doplatak za djecu

Vidi više:

 • obrazac 1
 • obrazac 2
 • Smjernice za izračun prihoda za potrebe provedbe Pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora Zaklade "Hrvatska za djecu"

Dokumentaciju je potrebno predati u tajništvo Škole najkasnije do 18.02.2022. godine.

                 

UPUTE O PRIMJENI MODELA UKIDANJA SAMOIZOLACIJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA UZ PROVOĐENJE REDOVITOG DOBROVOLJNOG SAMOTESTIRANJA UČENIKA

Poštovani roditelji/skrbnici,

obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nasrtave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz uvjet provođenja redovitog i dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Molim Vas da pročitate obavijest u privitku. Testove će učenicima u petak, 11.2.2022. podijelitI razrednici jer ih škola treba preuzetI u petak, 11.2.2022. iz Javne vatrogasne postaje Pula.

Poveznica za video o samotestiranju:  https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

DAN EUROPSKOG BROJA 112
11. veljače obilježava se Dan europskog broja 112. U državama Europske unije broj 112 koristi se temeljem Odluke Vijeća Europskih zajednica o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (Council Decision 91/396/EEC) od 29. srpnja 1991. na Unije bilo upoznato s postojanjem i uporabom broja 112.
Svrha uvođenja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 je pružiti jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima Unije, osobito onima koji putuju između država unutar Unije. Zbog toga je jako važno podizati svjesnost građana o broju 112, dok nadležna tijela Unije i država članica razvijaju broj 112 prema visokim standardima za pristupačnost i funkcionalnost.
Broj 112, trenutno je jedini hitan broj u devet država Unije: Danskoj, Estoniji, Finskoj, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Švedskoj. No, broj 112 ne koriste samo zemlje Unije, već je uveden u još 11 država na području Europe i u svijetu, kao jedini hitan broj ili uz druge nacionalne hitne brojeve.
U Republici Hrvatskoj jedinstveni europski broj za hitne službe 112 uveden je 11. veljače 2005. godine.
Na kraju, želimo naglasiti značajke i prednosti broja 112, kako za građane i turiste tako i za sve hitne službe:
• Broj 112 dostupan je 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini, a pozivi su besplatni sa svih javnih telefonskih govornica, mobilnih ili fiksnih telefonskih priključaka.
• Pozivatelj ne mora poznavati telefonske brojeve hitnih službi te njihove teritorijalne i strukovne nadležnosti, što je posebno značajno za turiste ili pozivatelje u stresnim okolnostima.
• Pozivom na broj 112 može se dobiti pomoć bilo koje hitne službe: policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, gorske službe spašavanja, službe traganja i spašavanja na moru, inspekcijske ili komunalne službe te udruga građana koje na temelju svoje djelatnosti i sposobnosti sudjeluju u aktivnostima sustava civilne zaštite, kao što su lovci, ronioci, pčelari i drugi.
• Sustav 112 omogućava lociranje pozivatelja na broj 112 te može pružiti mogućnost sporazumijevanja s pozivateljem na stranom jeziku.
• Pozivom na broj 112 štedi se vrijeme jer pozivatelj jednim pozivom praktički paralelno alarmira nekoliko službi, odnosno operater na broju 112 nakon dojave hitnog slučaja alarmira i komunikacijski koordinira sve hitne i druge nadležne službe u određenoj situaciji.
• Hitne službe u svome operativnom radu nisu ometane zlonamjernim, nenamjenskim ili višestrukim opetovanim pozivima o istom hitnom slučaju jer im operater na broju 112 takve pozive ne prespaja.
U prilogu nalazi se elektronički oblik plakata povodom Dana 112.
Molimo Vas da obilježite Dan europskog broja 112 na primjeren način, objavom priloženog plakata na vašim web stranicama i društvenim mrežama ili isticanjem na oglasnim pločama, panoima i sl., a s ciljem daljnjeg promicanja važnosti i značaja broja 112.
OSVRT NA REALIZACIJU PROJEKTA "STARI GRAD I TAJNA PAUKOVE MREŽE"
                        
 
Jesu li tajne paukove mreže u Starome gradu otkrivene?
Osvrt na prošli tjedan
 
Prošao je tjedan izazova, zabave i pouke. Ostat će nam u sjećanju po mnogim smješnim, ozbiljnim i neobičnim trenucima.
Dok su se neki učenici po prvi put okušali u potpuno novim situacijama, drugi su se s radošću podsjetili na 2020. g. kad su bili prave male zvijezde projekta Volim povijest koji je priredila naša škola.
Ponovno smo nastavili s Projektom pod ovogodišnjim nazivom Stari grad i tajna paukove mreže. Učenici su, puni iščekivanja, dočekali 24.1.2022. kada je krenula naša pustolovina. Znali su da ih očekuje zabava, ali i ozbiljno pristupanje cijelom događaju kako bi on bio uspješno izveden.
Naši su učenici svakodnevno odgovorno pristupali svojim zadaćama odrađujući različite aktivnosti: postavljali su likovnu izložbu i prodavali rukotvorine u sklopu Zadruge OŠ Centar, odgovorno se odnoseći prema novcu te ljubazno dočekujući posjetitelje i potencijalne kupce. Svakodnevno su vodili računa o svojim kostimima i glumačkim ulogama. Poput pravih kolega nekog tima, uskakali su na mjesta onih koji su bili spriječeni prisustvovati. Pokazali su izvrsnu sposobnost organizacije, odgovorno vođenje projekta, upornost, hrabrost i pozitivan stav.
Od ponedjeljka do petka u točno su vrijeme bili na svojim mjestima: u uličicama i pred usponima Staroga grada na zabavan su način upoznavali posjetitelje s nepoznatim o svom gradu. Oživjeli su Ulicu Sergijevaca u prijepodnevnim satima izmamljujući mnogima osmijeh na lice.
Ugostili su vrtićke skupine, školsku djecu, gradonačelnika i druge predstavnike Grada.
Odvažno su i veselo stali i pred televizijske kamere. Nije to mala stvar: spoznaja da te gleda cijela Pula i okolica, a čak i cijela Hrvatska.
Hvala svima koji su doprinijeli ovom posebnom događaju. Hvala dječjim vrtićima Rin Tin Tin (skupinama Titti, Bassotti, Cip e ciop, Pinguini), Rožici, Maslačku, Oblutku i Šilji na suradnji u likovnoj izložbi. Hvala Gradu na podršci. Hvala roditeljima naših učenika koji su dopustili sudjelovanje svoje djece u ovom projektu. Hvala posjetiteljima koji su obogatili ovu izložbu svojim dolaskom.
Osnovna škola Centar je pokazala još jednom da se sve zamišljeno može pretočiti u prekrasnu stvarnost. Za takvu priču potrebni su “samo” ideja, volja, trud i timski rad. Od neizmjerne su važnosti i divne kolegice - učiteljice, vrijedni učenici, podrška školskog (ne)nastavnog osoblja i jedno veliko srce.
Pokazat ćemo to opet. I nadamo se da ćete opet biti s nama.
VIDEO MATERIJALI I ČLANCI UZ PROJEKT “STARI GRAD I TAJNA PAUKOVE MREŽE”
SVE JE SPREMNO ZA PONEDJELJAK


Djelatnici i učenici naše škole završili su s pripremama za ponedjeljak. Prodajna izložba na Danteovom trgu pripremljena je. Likovna izložba vrtićkih i učeničkih radova samo čeka otvaranje vrata u Ulici Sergijevaca 22. Kostimi za male glumce u igri escape street, koje su izrađivali vrijedni učenici, izrađeni su. Čak smo se pojavili i u medijima.
Dakle, mi smo se potrudili i još nam samo trebate vi kako biste uveličali nadolazeći tjedan.
Veselimo vam se, dođite!

POSJETITE NAŠU IZLOŽBU!

 

Svečano vas pozivamo da sudjelujete u aktivnostima koje su za vas pripremili učenici i djelatnici naše škole:

1. escape street u kojem sudjeluju učenici viših razreda naše škole,

2. izložba radova dječjih vrtića Rintintin, Rožica (DV Pula), Oblutak, Maslačak i Šiljo u prostoru na adresi Ulica Sergijevaca 22,

3. prodajna izložba radova učenika nižih razreda naše škole na Danteovom trgu

Jedva čekamo ponedjeljak!

STIŽU NAM BLAGDANI!
PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED

P O Z I V

                ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED

                                   OSNOVNE ŠKOLE

 

Na temelju čl. 17., i 19., Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20-uredba)

 

                                                 POZIVAJU SE

 

roditelji, odnosno skrbnici, s prebivalištem na području Grada Pule, Općine Fažana, Medulina, Ližnjana i Grada Vodnjana, da prijave djecu koja će do 1. travnja 2022. godine navršiti šest godina života radi evidencije polaznika prvog razreda osnovne škole, te organiziranja pregleda djece u školskoj godini 2022/2023.

 

Predupisi će se obavljati  26., 27., i 28. siječnja 2022. godine, od 8.00 do 12.00 sati.

 

Predupisi se obavljaju putem Google obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/vW8wZCRjvCaPFzCV7

 

Podatke potrebne za predupis molimo pošaljite u navedeno vrijeme putem Google obrasca.
Ukoliko imate poteškoća s ispunjavanjem obrasca, podatke možete poslati i na e-mail maja.manzin@skole.hr ili na telefon 0992401416.
 

·        Ime i prezime učenika

·        Spol učenika

·        Datum rođenja učenika

·        OIB učenika

·        Adresa stanovanja učenika

·        Ime i prezime majke

·        OIB majke

·        Broj mobitela majke

·        Ime i prezime oca

·        OIB oca

·        E-mail majke ili oca

·        Ime dječjeg vrtića kojeg je učenik pohađao

·        Korištenje iPada u nastavi (Da/Ne)

·        Naznaka ukoliko je planiran prijevremeni upis ili odgoda upisa

·        Naznaka ukoliko učenik ima teškoća u razvoju

 

Za dijete koje će do 31.12.2022. godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj može najkasnije do 31. ožujka 2022. godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Istarskoj županiji, pisarnici, Splitska 14, Pula, radi uvrštavanja djeteta u popis školskih obveznika.

Po izvršenom predupisu roditelju će se uputiti pismeni poziv za pregled djeteta kod nadležnog školskog liječnika.    

Roditelji koji žele upisati djece u Osnovnu školu Centar, a po upisnom području ne pripadaju ovoj školi, trebaju do 27.2.2022. dostaviti Zahtjev za upis u drugu školu u Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Istarskoj županiji, na adresu Riva 8, gđi. Mirjani Neslanović.

Roditelji koji žele prijevremeno upisati dijete ili zatražiti odgodu za upis u prvi razred osnovne škole trebaju popunjeni Obrazac 6 s pripadajućom dokumentacijom dostaviti u Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Istarskoj županiji, na adresu Riva 8, gđi. Mirjani Neslanović.

Zahtjev i Obrazac nalaze se u priloženim dokumentima. 

UČENICI I UČENICE 7.B RAZREDA UPOZNALI SU PREKO ZOOMA NOVINARA I SVJETSKOG PUTNIKA VEDRANA CINDRIĆA

 

Učenici 7.b razreda su nakon čitanja i obrade teksta u njihovim čitankama iz hrvatskog jezika - Amazonija gori, a s njom i moji tinejdžerski snovi, imali priliku upoznati autora teksta putem ZOOM-a. Autor zanimljivog teksta je Vedran Cindrić, bjelovarski novinar, svjetski putnik i pisac.

Tako su na satu hrvatskog jezika, 26. studenoga razgovarali s njim, odnosno postavljali pitanja, a on im je ispričao puno lijepih i zanimljivih stvari o putovanjima i avanturama, najdražoj hrani i najlošijoj hrani koju je probao. Nećete vjerovati da je najlošija hrana koju je probao meso kornjače. Puno toga zanimljivoga su taj sat naučili i čuli tako da je to bio vrlo edukativan sat.

                                                                               Učiteljica Jelena Novoselac-Janjić i knjižničarka

 

UČENICI PRODUŽENOG BORAVKA BILI SU NA RADIONICI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
 
Danas je produženi boravak posjetio školsku knjižnicu gdje je bio pravi blagdanski ugođaj. Knjižničarka nam je pročitala bajku Orašar, pokazala kako izgleda balet Orašar P. I. Čajkovskog te smo izradili ukrase za bor koje smo ponijeli kući.
 
            Učenici 1.a razreda i učiteljica Saška
 
vijesti

Marko Tripković je osvojio 1.mjesto na županijskom natjecanju iz informatike

Autor: Damir Blašković, 14. 3. 2022. 19:33

Na županijskom natjecanju iz informatike, koje se održalo 11.3.2022. u osnovnoj školi Jože Šurana u Višnjanu, učenik 6.a razreda naše škole, Marko Tripković , osvojio je 1.mjesto u kategoriji Algoritmi osnovne škole za učenike 6. razreda. 
Marko je uvjerljivo osvojio 1.mjesto u konkurenciji 8 najboljih učenika naše županije koji su se plasirali na natjecanje na temelju rezultata sa školskog natjecanja.
Zadatke je riješio sa točnošću 100% bodova (200/200) i biti će pozvan na državno natjecanje među 10 najboljih programera u državi, a na pozivnoj listi je među najboljima. Marko je zadatke rješavao uz veliku pomoć vanjskog mentora Bartola Markovinovića i uz sudjelovanje mentora Damira Blaškovića.
Čestitamo velikom uspjehu učenika Marka 
Tripkovića te mu želimo puno uspjeha i sreće na Državnom natjecanju i u daljnjem radu!

Link na rezultate natjecanja:

https://informatika.azoo.hr/natjecanje/dogadjaj/726/rezultati

 

[više]

Radionice za roditelje "Uspješno roditeljstvo" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Makovac, 12. 10. 2021. 16:50

U Osnovnoj školi Centar, u periodu od 13. listopada do 1. prosinca 2021. god., održat će se edukativne radionice za roditelje učenika naše škole "Uspješno roditeljstvo".
Radionice za roditelje sufinancirane su od Grada Pule i Istarske županije.
Teme radionica su:

Ø  Kako se bolje nositi sa brigama i strahovima koji su dio promjena koje donosi školovanje, ali i različite životne situacije;

Ø  Kako se bolje razumjeti, komunicirati i kako ostati u što boljem odnosu sa svojim djetetom;

Ø  Važnost razvoja samopouzdanja u odrastanju djeteta;

Ø  Suradnja roditelja sa školom

[više]

Učenici OŠ Centar obilježili Tjedan filantropije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Makovac, 13. 10. 2021. 19:42

Dana 1. listopada  su naši učenici, u sklopu Tjedna filantropije, sudjelovali u Lovu na filantropsko blago Pule. Osim što su upoznali pulske antičke dobrotvore, kao i one iz razdoblja mletačke te austrijske vladavine, učenici su proširili znanje o svom gradu, a ujedno se i odlično zabavili. Organizator ovog zanimljivog i poučnog događanja je Zaklada za poticanje partnerstva  i razvoja civilnog društva.

[više]

Školsko gradsko natjeanje iz atletike

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 30. 9. 2021. 17:05

Učenici sedmih i osmih razreda naše škole sudjelovali su na školskom gradskom natjecanju iz atletike koje se održalo 29.09. na atletskoj stazi Uljanik. Učenici su se natjecali u ukupno sedam disciplina i štafeti. Naši učenici zauzeli su osmo mjesto u ukupnom poretku.
Čestitamo svima na iskazanoj borbenosti i zalaganju!

 

[više]

Školsko gradsko natjecanje iz krosa

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 30. 9. 2021. 17:00

Dana 29.09. učenici naše škole nastupili su na školskom gradskom natjecanju iz krosa. Natjecanje se održalo po lijepom i sunčanom vremenu u Šijanskoj šumi. Nastupili smo u konkurenciji petih i šestih razreda za djevojčice te sedmih i osmih za dječake. Cure su osvojile ukupno prvo mjesto, dok su dečki osvojili peto mjesto. Čestitamo svim natjecateljima na prikazanoj borbenosti i trudu.

 

 

[više]

Europski školski sportski dan u predmetnoj nastavi

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 24. 9. 2021. 16:03

U tjednu od 13. do 17.09. obilježili smo Europski školski sportski dan u našoj školi. Cilj kampanje je bilo potaknuti što veći broj učenika na aktivnost u sportu. Sportski dan podržava Europska komisija i dio je kampanje #BeActive Europskog tjedna sporta. U kampanji su sudjelovali učenici petih i šestih razreda koji su kroz međusobna natjecanja u sportskoj igri "graničar" na dostojanstven i aktivan način obilježili taj dan.

[više]

Obilježili smo Europski školski sportski dan kretanja

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 24. 9. 2021. 13:54

Učenici OŠ Centar obilježili su Europski školski sportski dan kretanja. Boravak na otvorenom uz zanimljive igre i ugodno visoke temperature učinio je ovaj dan posebnim.

Pogledajte fotokolaže koje su izradile učiteljice :)

[više]

OBAVIJEST O 17. ŠKOLI FILMA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 23. 9. 2021. 16:20

U Klubu PFT-a ovaj petak 24. rujna u 18 sati javnim predavanjem snimatelja i filmskog pedagoga Michelea Bulešića o snimateljskoj opremi i ekspoziciji kamere (blenda/iris, brzina zatvarača, ISO) počinje ovogodišnja 17. Škola filma. Nakon predavanja slijedi snimateljski praktikum 25. i 26. rujna na kojem će polaznici kroz vježbe učiti o planovima, pokretima i kompoziciji te ekspoziciji, temperaturi i rasvjeti.
 

VIDI: VIŠE

[više]

Sedamstota obljetnica Dantea Alighierija

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 16. 9. 2021. 06:15

UNESCO je 2021. proglasio godinom obilježavanja sedamstote obljetnice smrti Dantea Alighierija budući da je Dante Alighieri, veliki talijanski pjesnik i filozof, preminuo upravo prije 700 godina na današnji dan, 14. rujna 1321.
Naša se škola nalazi na Danteovom trgu, a do 1947.godine nosila je upravo njegovo ime.
Nakratko smo se vratili u renesansu te je Dante “oživio” ispričavši učenicima svoju priču. Društvo mu je pravila njegova Beatrice, a naši su učenici (i učitelji) uživali u neobičnom iznenađenju.
 
Pogledajte VIDEO
 
[više]

OBAVIJESTI VEZANE ZA POČETAK NASTAVE ŠKOLSKE 2021./2022. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 9. 2021. 16:45

Poštovani roditelji/skrbnici,

nova nastavna godina započet će s prioritetom očuvanja zdravlja učenika i djelatnika prema Uputama HZJZ-a i MZO-a koje su objavljene na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja i web stranici naše škole. Veoma je važno slijediti upute i preporuke nadležnih institucija kako bismo očuvali zdravlje učenika, učitelja, ostalih djelatnika škole i roditelja. Sukladno tome potrebito je, što je više moguće, nastojati organizirati stalne grupe, održavati fizički razmak od 1,5 m, održavati osobnu higijenu (pranje ili dezinficiranje ruku). Prilikom ulaska u školu obvezno je dezinficirati potplate obuće. Učenici od 5. do 8. razreda ulaze u školu sa zaštitnim maskama, a učenici nižih razreda nisu obvezni nositi zaštitne maske.

Mole se svi roditelji/skrbnici da povremeno svome djetetu izmjere tjelesnu temperaturu te, naravno, u slučaju povišene tjelesne temperature, potrebno je zadržati dijete kod kuće.

 

Dolazak učenika u školu, korištenje stubišta, broj matične učionice

Učenici nižih razreda ulazit će u školu od 7:50 sati u razmacima u pratnji učitelja/učiteljice prema sljedećem rasporedu:

Razred

Ulazak u školu

Korištenje stubišta

Učionica

       1. A

7.55

glavno stubište

2/2

 1. B

7.55

glavno stubište

4/2

 1. A

7.55

glavno stubište

3/2

 1. B

7.55

sporedno stubište (prema kuhinji)

8/2

 1. A

7.50

glavno stubište

1/2

7.50

sporedno stubište (prema kuhinji)

10/2

 1. A

7.50

sporedno stubište (prema kuhinji)

5/2

 1. B

7.50

sporedno stubište (prema kuhinji)

7/2

PRO (učiteljica Sanja)

7.55

sporedno stubište (prema kuhinji)

9/1

 

Učenici viših razreda ulazit će u školu od 8:35 sati također u razmacima u pratnji predmetnog učitelja/učiteljice prema sljedećem rasporedu:

 

     Razred

Ulazak u školu

Korištenje stubišta

Učionica

5. A

8.35

sporedno stubište (prema kuhinji)

7/1 (HJ/POV)

5. B

8.35

glavno stubište

2/1 (HJ)

6. A

8.38

prizemlje

1/0 (LIK)

6. B

8.38

glavno stubište

3/1 (EJ)

7. A

8.35

prizemlje

3/0 (FIZ/MAT)

7. B 

8.42

glavno stubište

4/1 (GK)

8. A

8.42

prizemlje

2/0 (KEM/BIO)

8. B

8.42

sporedno stubište (prema kuhinji)

11/1  (MAT)

PRO (učiteljica Jelena)

8.38

sporedno stubište (prema kuhinji)

10/1 (GEO)

 

Rad produženog boravka započinje s radom u srijedu, 8. rujna 2021.g. za učenike 1. i 2. razreda, a školska marenda, također, u srijedu, 8. rujna 2021.g.

 

Pozivaju se roditelji/skrbnici da prate web stranicu škole na kojoj će se redovito objavljivati nove informacije. Učenici i roditelji će od razrednika dobiti sve detaljnije upute i preporuke.

 

Želimo učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima sretan i uspješan početak nove školske godine 2021./2022. 

 

                                                                                   Ravnateljica i djelatnici OŠ Centar

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE ZARAZE COVIDOM-19 U ŠKOLSKIM USTANOVAMA POGLEDAJTE OVDJE.

CIJELI DOKUMENT pogledajte pod VIDI VIŠE. 

[više]

PRIJEM UČENIKA U PRVI RAZRED

Autor: Nataša Makovac, 31. 8. 2021. 09:05

Prijem učenika u prvi razred održat će se u ponedjeljak, 6. rujna u 12 sati ispred OŠ Centar, Danteov trg 2. Molimo roditelje/skrbnike da se pridržavaju epidemioloških mjera.

[više]

Obavijest o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike s područja Općine Ližnjan-Lisignano za školsku 2021./2022. godinu

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 23. 8. 2021. 14:19

Donesena je Odluka o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola s područja Općine Ližnjan-Lisignano za školsku 2021./2022. godinu prema kojoj se utvrđuju uvjeti, kriteriji, visina novčane pomoći te način ostvarivanja prava iste. Za učenike nižih razreda visina novčane pomoći iznosi 400,00kn, a za učenike viših razreda osnovne škole visina novčane pomoći iznosi 600,00.

U nastavku prilažemo internetsku poveznicu gdje se mogu pronaći dodatne informacije o uvjetima, kriterijima, načinima ostvarivanja prava, roku podnošenja zahtjeva i obrazac zahtjeva.

http://liznjan.hr/index.php/584-odluka-o-sufinanciranju-nabave-drugog-obrazovnog-materijala-za-ucenike-osnovnih-skola-s-podrucja-opcine-liznjan-lisignano-za-skolsku-2021-2022-godinu(liznjan.hr)

Potvrde iz e-matice za školsku 2021./2022. godinu moći će se izdavati od 1.09.2021.g. nakon što se otvori nova školska godina.

Glede epidemiološko-zdravstvenih razloga uslijed pandemije virusa Covid-19, molimo vas da se Zahtjev za izdavanjem potvrde škole o upisu djeteta u novu školsku godinu zatraži  putem elektroničke pošte na mail adresu: ured@os-centar-pu.skole.hr ili na broj telefona 052/222 248.

 

[više]

PRIJEM NAJUSPJEŠNIJIH OSMAŠA GRADA PULE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 23. 8. 2021. 14:17

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. godine, u 12.30 sati u Zajednici Talijana (Circolo) primio je najuspješnije osmaše Grada Pule u školskoj godini 2020./2021.

Našu školu predstavljali su učenici Lucija Damianić i Teodor Grubešić.

 

POVEZNICA NA ČLANAK REGIONAL EXPRESSA

[više]

ODLUKA O KORIŠTENJU KOMERCIJALNIH DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 7. 2021. 13:02

U privitku se nalazi Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala uz Popis drugih obrazovnih materijala  za školsku godinu 2021./2022.

Postupak odabira proveden je sukladno članku 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu. 

NAPOMENA RODITELJIMA: 

Popis svih udžbenika i komercijalnih drugih obrazovnih materijala (koje kupuju roditelji) za školsku godinu 2021./2022. nalazi se u izborniku pod nazivom ''UDŽBENICI''

 

[više]

ODLUKA O ODABIRU UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 30. 6. 2021. 07:36

Dokumenti se nalaze u prilogu.

[više]

OBAVIJEST O ISPISU I ZAPRIMANJU POTPISANIH PRIJAVNICA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 30. 6. 2021. 07:35


Dragi učenici i roditelji/skrbnici učenika završnih razreda, u četvrtak, 8.7.2021. odvija se ISPIS I ZAPRIMANJE POTPISANIH PRIJAVNICA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU na sljedeći način:

Iz sustava Upisi.hr učenik i roditelj ispisuju PRIJAVNICU te uz OBAVEZAN potpis učenika i roditelja, skeniranu ili fotografiranu PRIJAVNICU roditelji šalju elektroničkim putem na službeni e-mail razrednica: ljiljana.glad-racan@skole.hr i sonja.perkovic1@skole.hr  (8.7.2021 godine do 16,00 sati) i o slanju porukom obavještavaju razrednice.
U tom slučaju učenik i roditelj NE DOLAZE u školu potpisati prijavnicu.

Ukoliko učenik i roditelj ne mogu na prethodan način ispisati prijavnicu iz sustava Upisi.hr, molimo da se TELEFONSKI najave razrednicama toga dana do 16 sati te dođu u školu potpisati PRIJAVNICU.
Razrednice će u školskoj dvorani 8.7.2021. od 17 do 18 sati primati učenika i jednog roditelja za potpis prijavnice (prijavnicu moraju potpisati i učenik i roditelj).

Sretno s upisima!

[više]

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU DOPUNSKOG RADA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 24. 6. 2021. 18:21

[više]

Obavijest o vraćanju udžbenika na kraju nastavne godine 2020./2021.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 18. 6. 2021. 15:02

Poštovani roditelji/skrbnici

Na početku nastavne godine 2020./2021. svi učenici od 1. do 8. razreda preuzeli su besplatne udžbenike u OŠ Centar, a roditelji/skrbnici potpisali Izjavu o preuzimanju. Udžbenici se na kraju nastavne godine vraćaju Školi osim udžbenika radnog karaktera namijenjenih jednogodišnjem korištenju učenicima.

Raspored povrata udžbenika za školsku godinu 2020./2021. nalazi se u privitku.

Udžbenike preuzimaju Povjerenstva za preuzimanje udžbenika. Nakon pregleda udžbenika Povjerenstvo izdaje Izjavu o vraćanju udžbenika; jedan primjerak dobiva učenik, a drugi primjerak ostaje Školi. Sukladno članku 3. Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna (NN 46/19) za udžbenike koje su učenici izgubili ili je zbog nepažljivog postupanja onemogućeno njihovo ponovno korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika.

Sve udžbenike predviđene za višegodišnje korištenje učenici su dužni vratiti u uporabnom stanju prema navedenom rasporedu u privitku. Također, molimo Vas da prije povrata pregledate udžbenike.

 

 

[više]

OBAVIJEST O CIJEPLJENJU ŠKOLSKE DJECE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 18. 6. 2021. 15:00

Cijenjeni roditelji/skrbnici,

od voditeljice Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja dobili smo obavijest vezano uz cijepljenje školske djece.

Cjepivo Comirnaty (proizvođač BioNTech i Pfizer) odobreno je za primjenu u djece dobi iznad 12 godina.

Zavod za javno zdravstvo IŽ poziva roditelje da se jave nadležnom školskom liječniku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije radi dogovora o cijepljenju djece.

Kontakti specijalista školske i adolescentne medicine (tzv. školski liječnici) nalaze se na web stranici Nastavnog zavoda:

https://www.zzjziz.hr/index.php?id=35

[više]

OBILJEŽAVANJE SPORTSKOG DANA ŠKOLE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 4. 6. 2021. 12:17

U tjednu od 31.05. do 04.06. obilježili smo Sportski dan u Osnovnoj Školi Centar. Ove godine svaki razred ga je posebno za sebe obilježio na nastavi tjelesne i zdravstvene. Učenici viših razreda su sudjelovali u sportskim igrama iz odbojke, košarke, graničara i nogometa. Natjecanja su protekla u sportskom duhu te fer i korektnoj igri. Rezultat je bio u sporednom planu, cilj je bilo razvijanje interesa za bavljenje sportom te uključivanjem što većeg broja učenika u sportske aktivnosti.

VIDI VIŠE: FOTOGALERIJA

[više]

OBAVIJEST O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 4. 6. 2021. 09:36

UPISI U I. RAZRED ODRŽAT ĆE SE U OŠ CENTAR (školska dvorana, kroz glavni ulaz škole )

14., 15. i 16. lipnja 2021. godine od 9.00 – 12.00 te od 17.00 – 19.00 sati

RODITELJ NA UPIS TREBA DONIJETI:
- OIB DJETETA
- ISPUNJENU UPISNICU*
- ISPUNJEN UPITNIK ZA RODITELJE*

-ISPUNJENE OBRASCE ZA UČENJE ŽELJENIH IZBORNIH PREDMETA/ STRANIH JEZIKA/ PRODUŽENI BORAVAK*

*dokumenti su dostupni za preuzimanje ispod ove objave

[više]

ZAHTJEV ZA ISPIS IZ IZBORNOG PREDMETA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 3. 6. 2021. 10:45

Poštovani roditelji,

Prema članku 27. stavku 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja/skrbnika učenika koji se mora dostaviti učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu

Obrazac zahtjeva nalazi se u prilogu.

Molimo vas da popunjene Zahtjeve dostavite razrednicima prije navedenog krajnjeg datuma.

[više]

OBILJEŽAVAMO DAN ŠKOLE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 28. 5. 2021. 06:15

Povodom obilježavanja Dana škole želimo vam približiti neke od aktivnosti koje su vrijedni učenici sa svojim učiteljicama i učiteljima kreirali i izvodili tijekom cijele školske godine. 

Kliknite na linkove i pripremite se za iznenađenje :)

[više]

ČESTITKA RAVNATELJICE POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA ŠKOLE 27. SVIBNJA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 27. 5. 2021. 14:13

[više]

63. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske, državna razina

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 26. 5. 2021. 14:43

Radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 državna razina natjecanja provedena ja na daljinu u matičnim osnovnim školama natjecatelja. Natjecanje je održano od 5. do 7. svibnja 2021., a na njemu je sudjelovalo 189 učenika viših razreda osnovnih škola koji su bili pobjednici na županijskoj razini natjecanja u jednom od dvanaest područja tehničke kulture.

Učenica naše škole, Paola Spada, pod mentorstvom učiteljice tehničke kulture, Helene Dabo, sudjelovala je na državnoj razini 63. Natjecanja mladih tehničara RH, područje natjecanja: MAKETARSTVO I MODELARSTVO (5. razred) i ostvarila 7. mjesto.

Učenica je prvi dan pisala test znanja, drugi dan je izrađivala tehničku tvorevinu, košaricu, a treći dan prezentirala je svoj rad pred ocjenjivačkim povjerenstvom. Ostvarila je 76 bodova od ukupno 100.

Učenici Paoli Spadi i mentorici Heleni Dabo čestitamo na ostvarenom rezultatu i želimo im uspjeh u daljnjem radu. 

VIDI VIŠE: FOTOGALERIJA

[više]

OBAVIJEST O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 24. 5. 2021. 07:57

VIDI VIŠE: OBAVIJEST O UPISU U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. 

[više]

Znanstvena čarolija u 1.b razredu

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 20. 5. 2021. 07:55

Učenici 1.b razreda u petak 7. svibnja pretvorili su se na jedan dan u male znanstvenike u radionici pod nazivom "Znanstvene čarolije" koju održavaju volonteri Hrvatskog kemijskog društva.
Odlično  su se zabavili i svašta naučili izvodeći pokuse koje su im demonstrirali putem videopoziva.
                                                                                             Učiteljica Andrea Buršić

[više]

Radionica Plešem, pišem, oblikujem

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 18. 5. 2021. 07:49

Učenici naše škole – prvašići i drugašići sudjelovali su putem Zoom platforme na radionici Plešem, pišem, oblikujem. Jedna od voditeljica radionice bila je naša bivša učenica Sara Gogić te nam je bilo iznimno drago vidjeti ju.

Učenici su na radionici otkrivali ritam i pokret i kroz svoje crteže stvarali glazbene crteže.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Vidi više- fotografije

[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE OD 17. 5. DO KRAJA ŠKOLSKE GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 13. 5. 2021. 08:40

MODEL A (NASTAVA U ŠKOLI) ZA UČENIKE OD 1. DO 8. RAZREDA 

- od 17. svibnja 2021. godine do kraja školske godine - u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije, nastavlja se odvijati za niže razrede od I. do IV. prema MODELU A, nastava u školi.

- od 17. svibnja 2021. godine do kraja školske godine - u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema MODELU A, nastava u školi, uživo.

VIDI VIŠE: ODLUKA

[više]

NASLJEĐE AUSTO- UGARSKOG CARSTVA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 12. 5. 2021. 09:26

U okviru natječaja HUNP-a pod imenom Nasljeđe Austro-Ugarskog Carstva vrijedni učenici 7.a razreda istražili su kutak prošlosti našega grada te snimili videouratke o austrijskom djeliću pulske povijesti.
 
Poveznice za videouratke:
 
 
[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE OD 10. DO 14. SVIBNJA 2021. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 5. 5. 2021. 18:27

MODEL A (NASTAVA U ŠKOLI) ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA I UČENIKE POSEBNIH RAZREDNIH ODJELA; MODEL C (NASTAVA NA DALJINU, ONLINE) ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA 

 

Poštovani učenici i roditelji, 

 

temeljem procjene epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 10. svibnja do 14. svibnja 2021. godine: 

Model A (nastava u školi) za učenike nižih razreda osnovnih škola ( od 1. do 4. razreda); 

Model C (nastava na daljinu) za učenike viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).

 

Odluka Stožera nalazi se u prilogu (vidi: opširnije)

[više]

DRAGA PULO, SRETAN TI TVOJ DAN

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 5. 5. 2021. 15:31

Naša je škola pridonijela obilježavanju  Dana Grada Pule. Učenici viših razreda su istražili djeliće prošlosti i pisali male književne ostvaraje. Cijela galerija radova objavljena je na našoj FACEBOOK STRANICI- OSNOVNA ŠKOLA CENTAR PULA

Dio donosimo i ovdje:

RADOVI 5.a RAZREDA

RADOVI 5.b RAZREDA

RADOVI 7.a RAZREDA

RADOVI 7.b RAZREDA

[više]

15. informatičko natjecanje „Pula – moj grad“

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 3. 5. 2021. 16:08

Informatičko natjecanje „Pula – moj grad“ je natjecanje učenika pulskih osnovnih škola u izradi kreativno-tehničkih digitalnih radova na teme:

1. Rascvjetana Pula

2. Pula online

Natjecanje je održano povodom obilježavanja Dana Grada Pule, 5. svibnja 2021. Sudjelovalo je 8 pulskih škola sa sveukupno 107 učenika. U kategoriji razredne nastave sudjelovalo je 55 radova. 52 rada u kategoriji Digitalni crtež i 3 u kategoriji Scratch projekt.

Učenik trećeg razreda, Petar Spada osvojio je 1. mjesto u kategoriji Digitalni crtež. Čestitamo Petru i mentorici Mirni Lesničar na izvrsnom uspjehu!

Rad će se objaviti na stranicama Grada Pule, 7. svibnja 2021. godine u 11,00 sati.

 

[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE OD 3. DO 7. SVIBNJA 2021. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 28. 4. 2021. 14:23

MODEL A (NASTAVA U ŠKOLI) ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA I UČENIKE POSEBNIH RAZREDNIH ODJELA; MODEL C (NASTAVA NA DALJINU, ONLINE) ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA 

 

Poštovani učenici i roditelji, 

 

temeljem procjene epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. godine: 

Model A (nastava u školi) za učenike nižih razreda osnovnih škola ( od 1. do 4. razreda); 

Model C (nastava na daljinu) za učenike viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).

 

Odluka Stožera nalazi se u prilogu (vidi: opširnije)

preskoči na navigaciju

[više]

OBILJEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 22. 4. 2021. 16:12

Povodom Dana planete Zemlje probali smo zamisliti što ona razmišlja, kakva bi ona bila kao desetogodišnjak/tinejdžer. Svašta nam se mota po glavi, od zabave do školskih briga, tj. nebriga 🤣🤣Mislimo da će nam glava eksplodirati.Što si onda Zemlja razmišlja “O joj,kako ću eksplodirati!”? Ne želimo da tako razmišlja i da se to dogodi. Volimo ju i čuvajmo 💙💚

[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE OD 23. DO 30. TRAVNJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Makovac, 21. 4. 2021. 20:27

MODEL A (NASTAVA U ŠKOLI) ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA I UČENIKE POSEBNIH RAZREDNIH ODJELA; MODEL C (NASTAVA NA DALJINU, ONLINE) ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA Description: Vijest ima dokument u privitku

 

Poštovani učenici i roditelji, 

 

temeljem procjene epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 23. travnja do 30. travnja 2021. godine: 

Model A (nastava u školi) za učenike nižih razreda osnovnih škola ( od 1. do 4. razreda); 

Model C (nastava na daljinu) za učenike viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).

 

Odluka Stožera nalazi se u prilogu (vidi: opširnije)

 

[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE OD 19. DO 23. TRAVNJA- MODEL A (NASTAVA U ŠKOLI) ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA I UČENIKE POSEBNIH RAZREDNIH ODJELA; MODEL C (NASTAVA NA DALJINU, ONLINE) ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 14. 4. 2021. 14:28

Poštovani učenici i roditelji, 

 

temeljem procjene epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine: 

Model A (nastava u školi) za učenike nižih razreda osnovnih škola ( od 1. do 4. razreda); 

Model C (nastava na daljinu) za učenike viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).

 

Odluka Stožera nalazi se u prilogu (vidi: opširnije)

[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE OD 12. DO 17. TRAVNJA 2021.- MODEL C (NASTAVA NA DALJINU) ZA UČENIKE SVIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 9. 4. 2021. 10:17

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici,

 

obavještavamo vas da će, sukladno Odluci i Dopuni Odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije od 7. travnja 2021.g., svi učenici od 1. do 8. razreda od 12. do 17. travnja 2021.g. nastavu pohađati po Modelu C (nastava na daljinu) uslijed epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19.

Hvala na razumijevanju te čuvajmo svoje zdravlje i zdravlje drugih. 

 

Ravnateljica Loreta Ribarić

 

[više]

OBAVIJEST O TRAJANJU PROLJETNOG ODMORA ZA UČENIKE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 4. 2021. 09:38

Dragi učenici, roditelji/skrbnici,

 

ovogodišnji proljetni učenički odmor započinje u petak, 2. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine.

Redovna nastava započet će u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine, a prema kojem modelu, ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Detaljne informacije o početku nastave dobit ćete od svojih razrednika, a sve daljnje upute možete pratiti putem web stranice škole.

Želimo da se odmorite, da čuvate sebe i svoje bližnje od virusa Covid-19 i ostanete zdravi.

Ugodni proljetni praznici i sretan Uskrs!

 

Ravnateljica Loreta Ribarić 

[više]

POMOĆ OŠ GLINA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 4. 2021. 09:36

Poštovani roditelji/skrbnici, učenici, djelatnici, suradnici!

Nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola pokrenula je inicijativu za pomoć školama stradalim u potresu.

Svaka županija odabrana je za jednu školu, a Istarskoj županiji je dodijeljena OŠ Glina.

Ravnatelji pulskih osnovnih škola poslali su pismo namjere OŠ Glina u svrhu pomoći školi. Ravnateljica OŠ Glina zahvalila je na podršci i pomoći, a OŠ Centar poziva sve roditelje, učenike i djelatnike da, u skladu sa svojim mogućnostima, uplate donacije na navedeni račun i na taj način pomognu OŠ Glina u normalizaciji života i nastavku kvalitetnog obrazovanja.

HVALA ŠTO ČINITE DOBRO I JOŠ JEDNOM POKAZUJETE VELIKO SRCE!

Ravnateljica

Loreta Ribarić 

[više]

Webinari za roditelje u travnju 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 26. 3. 2021. 15:48

NAJAVA ON-LINE PREDAVANJA ZA RODITELJE U TRAVNJU 2021.U SKLOPU  EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

Dokument u prilogu: vidi više

[više]

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA VODA U POSEBNOM RAZREDNOM ODJELU

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 22. 3. 2021. 12:10

Učenici PRO danas su na satu prirode i društva još jednom spoznali važnost čuvanja vode kao prirodnog resursa. Kako bi svima poručili da čine isto- štede vodu i ne bacaju otpad u naša prirodna vodena bogatstva, osmislili su i napravili plakat s naslovom ČUVAJMO NAŠE VODE. Crteži i sličice šalju bitnu poruku, a one koji ih čitaju molimo da naše poruke šalju dalje :)

prof.spec.rehab.ped. Sanja Koroman Lavižati

[više]

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA VODA u 5.b RAZREDU

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 22. 3. 2021. 12:04

Povodom Svjetskog dana zaštite voda odlučili smo se malo maknuti od udžbenika,a opet odraditi odgojno obrazovni nastavni sat.
Pula je grad na moru. Naše predivno Jadransko more je dio naše povijesti, sadašnjosti i budućnosti. Uz djetinjstvo nas vežu razne dječje igre na moru, uz tinejdžerstvo i mladost prve ljubavi i izlasci, uz zrelu dob odgajanje djece uz more, uz starost “ćakulanje” i odmaranje. Ono je dio nas. Mi ne možemo bez njega, ali ne može niti ono bez nas. Ovisi o našoj savjesnosti i brizi. Njegujmo mi njega kao što i ono njeguje nas ❤
Na satu su glavnu riječ, tj. kreativnost vodili učenici petih razreda i svojim sloganima obilježili taj dan.

 

Učiteljica Petra Peharec

 

 

[više]

Županijska smotra LiDraNo 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 18. 3. 2021. 15:02

Watercolor, Portrait, Character, Girl, Woman, Flowers

Osnovna škola Centar bila je domaćin Smotre literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2021. za područje Istarske županije.

U nastavku saznajte tijek LiDraNa kroz izvještaj, prelistajte fotografije, a virtualnu izložbu pogledajte putem linka: Školski listovi .

Također, o današnjem LiDraNu možete pročitati i na poveznici Grada Pule .


Uživajte u radovima učenika i njihovih mentora. 

[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE OD 22. OŽUJKA- MODEL A (NASTAVA U ŠKOLI) ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA; MODEL C (NASTAVA NA DALJINU, ONLINE) ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 17. 3. 2021. 13:45

Poštovani učenici i roditelji, 

 

temeljem procjene epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine: 

Model A (nastava u školi) za učenike nižih razreda osnovnih škola ( od 1. do 4. razreda); 

Model C (nastava na daljinu) za učenike viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).

 

Odluka Stožera nalazi se u prilogu (vidi: opširnije)

[više]

ŽUPANIJSKI LIDRANO 2021 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 17. 3. 2021. 13:41

Osnovna škola Centar organizator je županijskog LiDraNa 2021. koji će se održati u četvrtak, 18. ožujka 2021.g. s početkom u 9,30 sati.

Ova školska godina po mnogočemu je specifična pa tako i po održavanju županijskog LiDraNa 2021. koji će se sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji održati u virtualnom okruženju na Zoom platformi.

Aktivnosti će započeti dramsko-scenskim nastupima i to samo pojedinačnim za osnovne, a zatim i za srednje škole. Nakon pojedinačnih nastupa učenika održat će se okrugli stolovi za dramsko-scensko stvaralaštvo, radijske emisije, za školske listove, za literarno i novinarsko stvaralaštvo. Svim učenicima i mentorima prijavljenim na županijsku razinu smotre omogućit će se pristup i sudjelovanje na okruglim stolovima.

U našu školu, nakon provedene općinske razine smotre, na županijsku razinu pristiglo je ukupno 45 literarnih radova osnovnih i srednjih škola i to iz grada Buja, Labina, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Buzeta. Novinarskih radova pristiglo je ukupno 21, 3 radijske emisije, 7 školskih listova i prijavljeno je 10 pojedinačnih nastupa osnovnih škola i 7 srednjih.

Želimo svima puno uspjeha na Smotri!

Članice Županijskog povjerenstva: Loreta Ribarić, Biljana Matković, Borka Sladonja, Sonja Perković, Jelena Novoselec Janjić, Biljana Ivković i Marijana Čavlović

 

Hodogram županijske Smotre LiDraNo 2021. i redoslijed pojedinačnih nastupa nalazi se u privitku.

 

Vidi opširnije

 

[više]

IZNIMAN REZULTAT NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU MLADIH TEHNIČARA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 8. 3. 2021. 16:21

Županijsko natjecanje mladih tehničara, održano je u petak, 5.3. u OŠ Vladimira Nazora u Pazinu.
Naše su se učenice natjecale u 2 kategorije i postigle sljedeće rezultate:
Paola Spada - Maketarstvo i modelarstvo- osvojeno 1. mjesto ( ide dalje na Državno), 
Mara Raguž- Graditeljstvo- osvojeno 9. mjesto.
Mentor : Helena Dabo

Čestitamo velikom uspjehu učenice Paole Spade i njezine mentorice prof. Helene Dabo te im želimo puno uspjeha i sreće na Državnom natjecanju
i daljnjem radu!

[više]

Marko Tripković je osvojio 1.mjesto na županijskom natjecanju iz informatike

Autor: Damir Blašković, 4. 3. 2021. 12:21

Na županijskom natjecanju iz informatike, koje se održalo 3.3.2021. u školi Veli Vrh, učenik 5.a razreda naše škole, Marko Tripković, osvojio je 1.mjesto u kategoriji Algoritmi osnovne škole za učenike 5. razreda. 

Marko je osvojio 1.mjesto u konkurenciji 6 najboljih učenika naše županije koji su se plasirali na natjecanje na temelju rezultata sa školskog natjecanja.
Zadatke je riješio sa točnošću 98% bodova (196/200) i očekujemo da će biti pozvan i na državno natjecanje, među 10 najboljih programera u državi.

Čestitamo velikom uspjehu učenika Marka Tripkovića i njegovog mentora prof. Damira Blaškovića te im želimo puno uspjeha i sreće na Državnom natjecanju
i daljnjem radu!

[više]

PETAŠI NA SATOVIMA PRIRODE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 3. 2021. 15:39

 

Učili smo o mikroskopu,građi živih bića i laboratorijima. Zadatak je bio istražiti u kojim poslovima se koristi mikroskop ili rad u laboratoriju. 
Ne treba vas biti strah virusa i bakterija jer laboranticama Antei Salvador (5.a) i Paoli Spadi (5.b) ništa neće promaknuti. Mlada znanstvenica Lucija Dembicki Radolović (5.a) je na otkriću novih životinjskih vrsti. Loše se piše kriminalcima čija mjesta zločina istražuje forenzičarka Lana Ličen (5.a).
 
Učili smo i o povijesti planete Zemlje i evoluciji. Znali smo da su nekada Zemljom hodali dinosauri, ali nismo znali detalje o njima. Lucija Dembicki Radolović (5.a) nas je upoznala s Stegosaurusom, Antea Salvador (5.a) s Theropodom.
 
Pogledajte: VIŠE
[više]

UČENICI 4.a POSJETILI SU JAPANSKU IZLOŽBU U SVETIM SRCIMA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 26. 2. 2021. 18:17

Učenici 4.a razreda posjetili su izložbu Yakishime – metamorfoza zemlje u muzejsko – galerijskom prostoru Svetih Srca. Izložba prikazuje dugu tradiciju izrade keramike u yakishime tehnici, no i bogatu japansku kulturu i tradiciju poput: ceremonije čaja, tradicionalne japanske kuhinje te niza suvremenih umjetničkih predmeta u yakishime tehnici.

Puno su novosti saznali o izradi keramike, ali i ispijanju čaja. Jeste li znali da u Japanu poziv na čaj ima posebnu važnost kao i sama ''ceremonija čaja''?

 

Pogledajte fotogaleriju.

[više]

OBILJEŽAVANJE DANA RUŽIČASTIH MAJICA- 24.2.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 24. 2. 2021. 14:23

Naši su učenici sa svojim učiteljicama danas obilježili Dan ružičastih majica. Odjeveni u ružičasto suosjećaju sa svima koji su osjetili nasilje na svojoj koži. Poručuju im da budu hrabri i jaki. 

Pogledajte fotogaleriju. 

 

 

[više]

Besplatni webinari za roditelje-zdrava prehrana i zdrave navike

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 18. 2. 2021. 16:10

U sklopu projekta „Đir po Puli“, kojeg provode Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, najavljujemo održavanje 8 besplatnih  webinara za roditelje predškolske i školske djece, u cilju promicanja zdravih navika kod djece i u obiteljima, tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane s posebnim naglaskom na uravnoteženi unos soli.
 

[više]

VELJAČA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 16. 2. 2021. 14:03

Tijekom veljače naši učenici od 1. do 3. razreda bili su kreativni i pokazali nam kako jedan zimski mjesec može biti šaren, veseo i pun ljubavi.

U suradnji sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula izloženi su njihovi radovi na Dječjem odjelu knjižnice te u izlozima Čitaonice kluba umirovljenika. Možete ih pogledati do kraja mjeseca.

                                                                                                                                            Školska knjižničarka

 

VIDI VIŠE: fotografije

[više]

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 9.veljače 2021.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 15. 2. 2021. 13:25

Učenici šestih razreda su s učiteljem informatike obilježili Dan sigurnije interneta. 
Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Učenici su pogledali kratke animirane filmove o sigurnosti na internetu te naučili više o sljedećim temama: odabir osoba s kojima je preporučeno komunicirati na internetu, zaštita  osobnih podataka i obraćanje odraslim osobama za pomoć u slučaju da su učenici žrtve ili svjedoci elektroničkog nasilja.
 
 
 
[više]

Sufinanciranje troškova školske prehrane Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 11. 2. 2021. 16:00

Poštovani roditelji/skrbnici,

Zaklada  „Hrvatska za djecu“ sufinancirat će troškove školske prehrane djece za oba polugodišta šk.god. 2020./2021. u sklopu projekta „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u šk.god. 2020./2021.“ Sufinancira se 1 (jedan) školski obrok dnevno po djetetu u iznosu od 5,50 kn (pet kuna i pedeset lipa) za svaki nastavni dan.

Roditelji koji su sami financirali školsku prehranu od početka šk. god. 2020./2021. do potpisivanja ugovora imaju pravo ostvariti proporcionalni povrat novca za dosad ostvarene troškove ukoliko je usluga marende korištena i plaćena, a sve sukladno naprijed izloženom modelu. Roditelji/skrbnici koji nisu imali takve troškove mogu od dana potpisivanja ugovora do kraja školske godine 2020./2021. ostvariti pravo na sufinanciranje po naprijed izloženom modelu ukoliko dokaznom dokumentacijom dokažu da ispunjavaju propisane uvjete.

Sufinanciranje će se osigurati za djecu kada su ispunjeni SVI navedeni uvjeti:
-     dijete je polaznik OŠ Centar Pula
-     mjesečni prihod kućanstva u kojem živi dijete ne iznosi više od 2.000,00 kn      (dvije tisuće kuna) po članu zajedničkog kućanstva u razdoblju od 01.01.2020. do 31.12.2020.

-     dijete je iz obitelji koja je korisnik prava na doplatak za djecu


Dokumentacija kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta su:

-     potvrda o pohađanju osnovne škole, potpisana i ovjerena od strane ravnatelja škole, koja uključuje sve osnovne osobne podatke o djetetu (Obrazac 1)
-     potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 01.01.2020. do 31.12.2020. za sve članove kućanstva
-     izjava koju potpisuje roditelj/skrbnik, prema predlošku Zaklade (Obrazac 2)

-     dokaz da je obitelj korisnik prava na doplatak za djecu

Privitak:

 • obrazac 1
 • obrazac 2
 • Smjernice za izračun prihoda za potrebe provedbe Pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora Zaklade "Hrvatska za djecu"

Dokumentaciju je potrebno dostaviti u tajništvo Škole najkasnije do 22.02.2021. godine.

 

                                                                                     Ravnateljica Škole:

                                                                                     Loreta Ribarić, dipl.ped.

[više]

Obavijest o načinu odvijanja nastave u II. polugodištu školske godine 2020./2021. prema MODELU A (nastava u školi) za učenike viših razreda, od 15. veljače 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 10. 2. 2021. 16:52

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID- 19 na području Istarske županije - Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi su Odluku:

 

Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda) - nastava u školi

Model A – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)   - nastava u školi

 

Veselimo se dolasku naših učenika :)

U privitku Odluka Stožera CZ Istarske županije

[više]

Obilježavanje Dana europskog broja 112 u Republici Hrvatskoj 11.veljače 2021. u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 4. 2. 2021. 15:35

BROJ 112 U REPUBLICI HRVATSKOJ uveden je 11. veljače 2005. godine, čime  je uspostavljen jedinstveni sustav kojemu je osnovna zadaća prijem svih hitnih poziva na broj 112, na koji građani i strani turisti mogu dojaviti ugrožavanje ljudskih života, imovine ili okoliša, neovisno o teritorijalnoj i strukovnoj nadležnosti hitnih službi.
Sustav 112 u RH čini dvadeset županijskih centara 112 koji zaprimaju hitne pozive i djeluju kao jedinstveni operativno-komunikacijski centri za sve vrste hitnih situacija.
Putem broja 112 zaprimaju se sve vrste hitnih poziva, a u skladu s utvrđenim procedurama informacije se prenose na hitne službe / hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, HGSS, spašavanje na moru, održavanje cesta i dr./.
Od uspostave broja 112 u Republici Hrvatskoj 2005. do kraja 2020. na broj 112   zaprimljeno je nešto više od 30.000.000 poziva, od toga Županijski centar 112 Pazin 1.252.269 poziva.
 
Dostavljamo brošuru u privitku s detaljnim uputama za kontaktiranje besplatnog broja 112 dostupnog 0-24 sata za hitne slučajeve.
 
Pozivom na broj 112 možete zatražiti pomoć bilo koje hitne službe i utjecati na sigurnost ljudi i imovine.
[više]

U DANAŠNJEM TISKU... Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 1. 2. 2021. 15:50

Na koji način OŠ Centar već petu godinu prednjači u uporabi IKT-a u nastavi - pročitajte u današnjem izdanju Glasa Istre! Iznijeli smo svoja vrijedna iskustva u korištenju iPada od 1. razreda...

 

 

[više]

Brini o sebi - budi dobro - proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 1. 2. 2021. 09:34

"BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju...

Brošura u privitku.

 

[više]

Sudjelovali smo u projektu Zelene Istre Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 1. 2. 2021. 09:18

Zelena Istra izdala je u prosincu 2020. knjižicu recepata pod nazivom “Naši stari znaju - hrana nije otpad”.

Kuharica je nastala temeljem suradnje Zelene Istre s Osnovnom školom Centar, Klubom 50+ Veli Vrh te Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula tijekom projekta “Aktivni i zdravi - starije osobe za održivi razvoj”, uz podršku Grada Pule.

Nastavno osoblje OŠ Centar potaknulo je angažman vrijednih učenica/ka 5. a i 5. b razreda koji su recepte “za drugi dan” potražili u krugu vlastitih obitelji, uglavnom kod svojih baka.

U znak zahvale za vrijedne recepte, a u nastojanju da izmame osmijehe na njihovim licima, učenice/i su za starije osobe napisale/i krasne pjesmice, objavljene na webu Zelene Istre.

Kuharica je dostupna putem weba Zelene Istre www.zelena-istra.hr, gdje je objavljena unutar rubrike “Multimedija”, odnosno podrubrike “Publikacije”. 

 

[više]

Obavijest o načinu odvijanja nastave u II. polugodištu školske godine 2020./2021. Model A (nastava u školi) za učenike nižih razreda, a model C (nastava na daljinu) za učenike viših razreda od 1. do 15. veljače 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 28. 1. 2021. 12:53

 

Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula,

Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa

Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu

odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske

županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 1. do 15.

veljače 2021. godine kako slijedi:

 

Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)

Model Cučenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)  i

učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola

Nastava za maturante odvijat će se prema Modelu A.

 

U privitku Odluka Stožera CZ Istarske županije

[više]

Obavijest o načinu odvijanja nastave u II. polugodištu školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 12. 1. 2021. 10:03

Od 18. siječnja nastava će se odvijati prema MODELU C nastava na daljinu (on-line) u osnovnim školama u predmetnoj nastavi (u višim razredima osnovnih škola, od V. do VIII. razreda) Istarske županije.

Nastava u osnovnim školama u razrednoj nastavi (u nižim razredima osnovnih škola, od I. do IV.) Istarske županije, odvijat će se  prema MODELU A (nastava u školi).

 

Odluka stupa na snagu od 18. siječnja 2021. godine te se određuje na razdoblje do 31. siječnja 2021. godine

[više]

USUSRET BLAGDANIMA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 23. 12. 2020. 08:50

Dragi učenici, roditelji/skrbnici i djelatnici škole!

 

Danas, 23. prosinca zadnji je dan nastave 1. polugodišta. Glede aktualne epidemiološke situacije izmijenjen je Kalendar rada pa zimski praznici počinju 24. prosinca i traju do 15. siječnja. Nastava za sve učenike počinje u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. godine prema redovnom rasporedu sati.

I ova školska godina za sve nas puna je izazova, ali smo opet pokazali da svi zajedno možemo  biti uspješni, aktivni i kreativni.

Ove godine obilježili smo božićno-novogodišnje blagdane na sasvim nov način. Blagdanska priredba stigla nam je u online izdanju. Zaista smo se potrudili da bude svega: pjesme, glume, plesa, humora… Pogledajte što se krije u linku ( i klikajte na video zapise; pripremili smo gotovo sat vremena materijala ). Dočekajmo blagdane u radosti i veselju i barem virtualnom druženju!

Svim učenicima i njihovim obiteljima te djelatnicima škole želim čestit Božić te puno zdravlja, radosti i uspjeha u 2021. godini.

 

POGLEDAJTE BOŽIĆNO- NOVOGODIŠNJU PRIREDBU

 

Ravnateljica Loreta Ribarić


 

[više]

OBAVIJEST O PREDUPISU U OŠ CENTAR Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 22. 12. 2020. 14:42

Poštovani roditelji skrbnici,

Ovim vas putem pozivamo na predupis djece u 1.razred Osnovne škole Centar.

Predupisi će se obavljati  27., 28., i 29. siječnja 2021. godine, od 8.00 do 12.00 sati.

Predupisi se obavljaju putem e-maila  i telefona školske pedagoginje.
Podatke potrebne za predupis molimo pošaljite u gore navedeno vrijeme na e-mail maja.manzin@skole.hr ili na telefon 052210997.

Podaci koje je potrebno dostaviti su sljedeći:

·        Ime i prezime djeteta
·        Spol djeteta
·        Datum rođenja djeteta
·        OIB djeteta
·        Adresa stanovanja djeteta
·        Ime i prezime oca i majke
·        OIB roditelja
·        Telefonski brojevi oca i majke
·        E-mail roditelja
·        Ime dječjeg vrtića koje je dijete pohađalo
·        Zainteresiranost roditelja za korištenje iPada u nastavi (naznaka DA ili NE za korištenje iPada)
 
Za dijete koje će do 31.12.2021. godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj može najkasnije do 31. ožujka 2021. godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Istarskoj županiji, Riva 8, Pula, radi uvrštavanja djeteta u popis školskih obveznika (Obrazac se nalazi u privitku).

Molimo vas da pročitate dopis u privitku.

 
Veselimo se novim učenicima i počecima!
[više]

Odluka o uvođenju nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 9. 12. 2020. 12:57

Od 14. do 23. prosinca će za učenike od 5.- 8. razreda nastava biti organizirana kao nastava na daljinu (Model C). 

 

DOKUMENT: VIDI VIŠE

 

 

[više]

Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 8. 12. 2020. 09:51

Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije

PREDMET: Odluka - o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave u školama

Temeljem procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarskežupanije, te osnivača škola, donosi:

ODLUKU

• O potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave u školama

• Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

          S poštovanjem,

                NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ISTARSKE ŽUPANIJE                                                                    Dino Kozlevac v.r.

 

ORIGINAL DOKUMENT: vidi više

[više]

Akcija djeca Hrvatske za djecu Klaićeve bolnice – Zaželim ti osmijeh Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 6. 12. 2020. 08:58

Bliži se jedan od djeci najomiljenijih dana,  Sveti Nikola.

Upravo stoga uključili smo se u ovu akciju jer vjerujemo da ćemo malenim pacijentima u Klaićevoj bolnici uljepšati taj dan i izmamiti im osmijeh na lica.

Nacrtali smo i napisali lijepe želje za malene pacijente te time pokazali da mislimo na njih i da želimo

 da i oni osjete radost adventa i blagdansku čaroliju.   

 

Radovi će biti izloženi u Klinici za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva, a pacijenti će uz naše lijepe želje i crteže dobiti već pripremljene darove.

                                                       Knjižničarka sa „Mladim knjižničarima“

 

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA/ SKRBNICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 4. 12. 2020. 13:37

Poštovani roditelji/skrbnici,

 

obzirom na porast novoinficiranih i oboljelih od Covid-19 u našem Gradu veoma je važno da zajedno pojačamo mjere za suzbijanje širenja epidemije Covid-19 poput ograničavanja okupljanja, održavanja fizičke distance, osobne higijene, higijene prostora i nošenja maski. Također, važno je da učenici kod kuće, prije nastave, izmjere svakodnevno temperaturu, a viši razredi donesu maske u školu jer na taj način štite sebe i druge. Budući da je ovo razdoblje godine ujedno i vrijeme čestih prehlada i raznih viroza vrlo teško je razlikovati simptome prehlada i zaraze uzrokovane corona virusom. Molimo Vas, da ukoliko Vaše dijete ima začepljen nos, kiše, kašlje, ima grlobolju, probavne smetnje, glavobolju, osip, temperaturu, dijete ne šaljete u školu već se odmah obratite svom liječniku radi daljnjih uputa ili testiranja na Covid-19. Molimo Vas, dok čekate rezultate testiranja člana obitelji, kao mjeru opreza, ne šaljete dijete u školu. Na taj način djelujete preventivno što je u ovim okolnostima u kojima se svi nalazimo od izuzetne važnosti za Vaše dijete i za ostalu djecu u razredu i njihove učitelje te uvelike pridonosite zaštiti svih nas. Imamo obavezu svi zajedno omogućiti djeci nastavu u školi jer je to njihovo prirodno i nezamjenjivo okruženje gdje osim stjecanja znanja i kvalitetnijeg poučavanja uživo omogućavamo druženje sa njihovim vršnjacima i bolje odrastanje.

Stoga, pokušajmo zajedno omogućiti djeci što dulji ostanak u učionicama i sačuvati zdravlje i sigurnost svih nas.

Hvala svima na razumijevanju.

 

Ravnateljica Loreta Ribarić

[više]

OBAVIJEST

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 12. 2020. 08:00

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici,

prema preporukama epidemiologa HZZJZ-a nastava će se za učenike 3.b i 5.a razreda odvijati online od srijede, 2. prosinca 2020.godine.
Učenici se vraćaju u školu u ponedjeljak, 7. prosinca 2020.godine.
Hvala na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju.

Ravnateljica Loreta Ribarić

[više]

POZIV: Online podrška za roditelje djece osnovnoškolske dobi tijekom i nakon COVID-19 krize uz HZZO uputnicu

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 30. 11. 2020. 11:39

[više]

Radionica u sklopu humanitarne akcije ''Štand dobrote''

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 23. 11. 2020. 16:09

Učenici OŠ Centar ( 5.a razred i 6.a i b razred) sudjelovali su u radionici u sklopu humanitarne akcije „Štand dobrote“ koju organizira  Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva s ciljem daljnjeg poticanja i osvještavanja djece o filantropiji te senzibilizaciju o problematici djece bez roditeljske skrbi.

[više]

“I u mom gradu Vukovar svijetli”

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 17. 11. 2020. 14:08

Odlukom Hrvatskoga sabora 18. studeni je od ove godine državni blagdan - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te ujedno i neradni dan. Tog dana nema nastave. Pozivamo učenike i roditelje da počast žrtvama Vukovara i Škabrnje odaju paljenjem svijeća u svojim domovima ili duž Vukovarske ulice uz poštivanje epidemioloških mjera.

[više]

Tableti za učenike- Projekt ''ŠKOLA ZA ŽIVOT'' Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 17. 11. 2020. 13:02

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

stigli su tableti iz projekta reforme školstva Škola za život.

[više]

PROJEKCIJA FILMA ''DEČKO KOJEM SE ŽURILO''

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 17. 11. 2020. 09:37

Poštovani,

na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ove srijede, 18. studenog u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice na programu je besplatna projekcija dokumentarnog filma Dečko kojem se žurilo koji je intimna priča o potrazi redateljice Biljane Čakić za njezinim bratom koji je nestao tijekom rata u Hrvatskoj 1991. godine. 
Nakon projekcije razgovor s autoricom moderirat će Marko Zdravković Kunac. 
Broj mjesta je ograničen pa se sve zainteresirane moli da se jave na klub.pft@kako bi najavili svoj dolazak na vrijeme.

Veselimo se Vašem dolasku. 

Lp, 

Dina Cvek Zubaj
Voditeljica programa Kluba i promocije PFT-a
098720066

[više]

MJESEC AKTIVNOSTI BORBE PROTIV OVISNOSTI 15.11.-15.12.2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 17. 11. 2020. 09:31

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti u OŠ Centar odvijat će se mnoge različite aktivnosti s ciljem upozoravanja učenika na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti

[više]

SABIRNA AKCIJA HCK- SOLIDARNOST NA DJELU

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 16. 11. 2020. 10:39

 U akciji HCK Solidarnost na djelu prikupili smo kroz donacijske bonove 250 kuna.
Veliko hvala svima koji su u akciji sudjelovali.

 

[više]

LOV NA FILANTROPSKO BLAGO

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 16. 11. 2020. 10:32

Povodom obilježavanja Europskog dana filantropije, učenici OŠ Centar su  sudjelovali  u projektu „Lov na filantropsko blago“. 

[više]

Obavijest o jesenskom odmoru

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 30. 10. 2020. 14:37

Cijenjeni učenici, roditelji/skrbnici,

prema Kalendaru rada za školsku godinu 2020./2021. jesenski učenički odmor počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine.

Redovna nastava prema postojećem rasporedu počinje u srijedu, 4. studenoga 2020. godine.

Iskoristite nadolazeće dane za dovršetak školskih obveza kao i za zasluženi odmor. 

Bank, Away, Rest, River, Lake, Autumn, Fall Foliage

[više]

Obavijest o rasporedu informativnih razgovora

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 30. 10. 2020. 14:34

Poštovani, roditelji/ skrbnici. 

 

obavještavamo vas da se u izborniku sa desne strane pod karticom ''KUTAK ZA RODITELJE'' nalazi rubrika RASPORED INFORMACIJA u kojoj su dostupni podaci o učiteljima i vrijeme održavanja informativnih razgovora. 

[više]

IZNIMAN REZULTAT UČENICE OŠ CENTAR NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ ISLAMSKOG VJERONAUKA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 16. 10. 2020. 17:03

Učenica 8. razreda OŠ Centar, Elma Ćoko, osvojila je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz Islamskog vjeronauka u rangu 7. razreda,
koje je radi pandemije uzrokovane virusom COVID-19 odgođeno prošle školske godine i održano 21. rujna 2020.g. te je stekla uvjete
za Državno natjecanje iz Islamskog vjeronauka koje će se održati 21. listopada 2020.g.
Čestitamo velikom uspjehu učenice Elme Ćoko i njene mentorice prof. Sadžide Jukan te im želimo puno uspjeha i sreće na Državnom natjecanju
i daljnjem radu!

[više]

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci najboljim učenicima pulskih osnovnih škola uručila nagrade

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 12. 10. 2020. 13:00

Najbolji učnici osnovnih škola

[više]

Obavijest Općine Medulin o sufinanciranju školske marende i produženog boravka u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 8. 10. 2020. 14:47

Dokumenti su u prilogu.

[više]

POZIV NA SURADNJU U PROJEKTU

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 29. 9. 2020. 12:08

Dragi učenici, poštovani roditelji!

 

Pozivamo Vas da se uključite u akciju prikupljanja recepata „Za drugi dan“: prikupljanje recepata za pripremu hrane od ostataka kuhanih jela, starog kruha ili voća i povrća koje više nije svježe. Pitajte svoje bake, djedove i susjede treće životne dobi te zapisujte njihove recepte. Od najboljih recepata uz Vašu će pomoć i suradnju nastati knjižica recepata.

Rok za dostavu recepata je do 2.studenog 2020.

Akcija se odvija u suradnji s udrugom Zelena Istra u sklopu projekta „Aktivni i zdravi“ starije osobe za održivi razvoj.

 

Shish Kebab, Meat Skewer

[više]

Obavijest o Odluci o privremenom podmirivanju troškova programa produženog boravka učenika s područja Općine Ližnjan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 10. 9. 2020. 13:23

Odluka je priložena kao dokument. 

[više]

PROVEDBENI PLAN ORGANIZACIJE RADA I IZVOĐENJA NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI CENTAR PULA u šk.god.2020./2021. te protokoli postupanja za vrijeme rada u posebnim uvjetima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 9. 2020. 19:28

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

U privitku objavljujemo Provedbeni plan organizacije rada i izvođenja nastave u Osnovnoj školi Centar Pula u šk. god. 2020./2021.  te protokole postupanja za vrijeme rada u posebnim uvjetima, a koji  predstavlja osnovu organizacije izvođenja odgojno-obrazovnog rada u Školi u ovoj školskoj godini.
Dokument je donesen sukladno trenutno važećim mjerama koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. (klasa: 023-03/20-06/00054, urbroj: 533-05-20-0002), a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.“ od 24. kolovoza 2020. te dokumentu Ministarstva znanosti i obrazovanja „ Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 za pedagošku godinu 2020./2021.“ 
[više]

RASPORED TRAJANJA SATI ZA NIŽE I VIŠE RAZREDE U OŠ CENTAR

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 9. 2020. 14:26

[više]

Obavijest - produženi boravak

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 9. 2020. 07:44

Poštovani roditelji/skrbnici,

vezano uz odluku Grada Pule, poštivanja mjera nemiješanja razrednih odjela i prostorne mogućnosti škole, obavještavamo vas da će produženi boravak biti organiziran za učenike prvih i drugih razreda.

[više]

Obavijest HZZJZ o posebno osjetljivim skupinama djece i odraslih

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 9. 2020. 07:42

Više obavijesti na linku: https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/KoronaInfo/Bolesti_i_stanja_s_povecanim_rizikom_02_09_2020.pdf

[više]

Obavijesti vezane za početak nastave školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Makovac, 3. 9. 2020. 18:31

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici, 

nova nastavna godina počet će s prioritetom očuvanja zdravlja učenika i djelatnika prema Uputama HZJZ-a i MZO-a. Sve najvažnije informacije vezane za ulazak u školu, raspored učionica i sve ostalo pročitajte u priloženom dokumentu.

U dokumentu se nalazi i link dokumenta MZO-a Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./21..

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA/ SKRBNICIMA O PRIJEMU DJECE U 1. RAZRED OŠ CENTAR ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 9. 2020. 14:02

Poštovani roditelji/skrbnici,

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako se prijem djece u I.razred održava u ponedjeljak, 7.rujna 2020.godine ispred OŠ Centar.

Prijem učenika 1.b razreda održati će se u 11 sati,  a za učenike 1.a (iPad) razreda u 12 sati ispred škole.
Službeni pozivi s navedenim rasporedom dolazaka poslani su poštom na Vaše kućne adrese.
Molimo Vas da dođete u navedeno vrijeme.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Cartoon School Kids, PNG, 1024x930px, School, Asilo Nido, Cartoon, Cheek, Child Download Free

[više]

OBAVIJEST O RADU SA STRANKAMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 31. 8. 2020. 15:34

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA- UPUTE O ORGANIZACIJI RADA U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 26. 8. 2020. 10:44

Poštovani roditelji/ skrbnici, 

na linkovima se nalaze Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad osnovnih škola i Mogućnosti izvođenja izvanučioničke nastave

[više]

Zahvala OŠ Centar zamjenici gradonačelnika Eleni Puh Belci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Makovac, 6. 8. 2020. 19:03

U ponedjeljak, 4.8.2020. su  u Komunalnoj palači djelatnice i učenice Osnovne škole Centar posjetile zamjenicu  gradonačelnika Elenu Puh Belci kako bi joj uručile zahvalnicu za potporu i pomoć prilikom realizacije izložbe „Volim povijest“ u Muzejsko-galerijskom prostoru C8.

 

[više]

OBAVIJEST O UPORABI UDŽBENIKA I DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA OŠ CENTAR U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 15. 7. 2020. 14:36

Poštovani roditelji / skrbnici, 

danas, 15.7.2020. na našoj mrežnoj stranici pod stavkom ''UDŽBENICI'' u glavnom lijevom izborniku objavljen je POPIS UDŽBENIKA I DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. 

 

Prema priloženim popisima roditelji / skrbnici samostalno nabavljaju i kupuju druge obrazovne materijale potrebne za iduću školsku godinu, a udžbenike će početkom školske godine dobiti u školi. 

 

[više]

ODLUKA O ODABIRU DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. I POPIS ODABRANIH DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA PREMA NOVOM KURIKULUMU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 15. 7. 2020. 13:58

U privitku se nalazi Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala uz Popis drugih obrazovnih materijala prema novom kurikulumu za školsku godinu 2020./2021.

Postupak odabira proveden je sukladno članku 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu. 

 

[više]

OBAVIJEST O ISPISU I ZAPRIMANJU POTPISANIH PRIJAVNICA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 11. 7. 2020. 10:04

 

 

Dragi učenici i roditelji/skrbnici učenika završnih razreda, u srijedu 22.7.2020.  odvija se ISPIS I ZAPRIMANJE POTPISANIH PRIJAVNICA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU na sljedeći način:

 

 

ØIz sustava Upisi.hr učenik i roditelj ispisuju PRIJAVNICU te uz OBAVEZAN potpis učenika i roditelja, skeniranu ili fotografiranu poslati elektroničkim putem na službeni e-mail razrednica: borka.sladonja@skole.hr i drita.jusufi@skole.hr  (22.7.2020. godine do 16,00 sati) i o tome obavijestiti razrednika.
U tom slučaju učenik i roditelj NE DOLAZE u školu potpisati prijavnicu.

 

ØUkoliko učenik i roditelj ne mogu na prethodan način ispisati prijavnicu iz sustava Upisi.hr, molimo da se TELEFONSKI najave razrednicama toga dana do 16 sati te dođu u školu potpisati PRIJAVNICU.
Razrednice će u školskoj dvorani 22.7.2018. od 17 do 19 sati primati učenika i jednog roditelja za potpis prijavnice (prijavnicu moraju potpisati i učenik i roditelj).

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 7. 2020. 16:47

Dragi roditelji/skrbnici i učenici,

Obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju obavještavamo Vas da će se podjela svjedodžbi za učenike osmih razreda 8.a, 8.b i PRO-a održati u četvrtak, 9.07.2020.g. u 9,00 sati u matičnim učionicama.
 

Podjela svjedodžbi za učenike od 1. do 4. razreda u petak, 10.07.2020.g.

- 1. i 2. razred u 8,00 sati
- 3. i 4. razred u 9,00 sati

- PRO 3. razred u 8,00 sati

- PRO 4. razred u 9,00 sati

u sljedećim učionicama:

 

Razredni odjel

Broj učionice

1.a

5/1.kat

1.b

10/1.kat

2.a

8/1.kat

2.b

7/1.kat

3.a

2./1.kat

3.b

3/1.kat

4.a

4/1.kat

4.b

1/1.kat

PRO 1.-4.

7/ prizemlje


 

Podjela svjedodžbi za učenike od 5. do 7. razreda u ponedjeljak, 13.07.2020.g.

- 5. razred u 8,00 sati

- 6. razred u 8,30 sati

- 7. razred u 9,00 sati

- PRO u 9,00 sati

u sljedećim učionicama:

 

Razredni odjel

Broj učionice

5.a

10/1.kat

5.b

2/1.kat

6.a

1/1.kat

6.b

11/1.kat

7.a

4./1.kat

7.b

7/1.kat

PRO

7/prizemlje

 

[više]

OBAVIJEST O FINANCIRANJU NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA (radne bilježnice, zbirke...) ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 7. 2020. 15:46

[više]

OBAVIJEST O NABAVI UDŽBENIKA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 7. 7. 2020. 15:44

[više]

ODLUKA O ODABIRU UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. I POPIS ODABRANIH UDŽBENIKA PREMA NOVOM KURIKULUMU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 29. 6. 2020. 13:48

Na temelju članka 10. st. 3. i 4. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18) na sjednici Učiteljskog vijeća ravnateljica OŠ Centar donosi ODLUKU O ODABIRU UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Odluka se nalazi u privitku. 

 

POPIS BESPLATNIH UDŽBENIKA ODNOSNO UDŽBENIKA FINANCIRANIH OD STRANE MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA TAKOĐER SE NALAZI U PRIVITKU. 

[više]

Obavijest o vraćanju udžbenika na kraju nastavne godine 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 25. 6. 2020. 11:09

Poštovani roditelji/skrbnici

Na početku nastavne godine 2019./2020. svi učenici od 1. do 8. razreda preuzeli su besplatne udžbenike u OŠ Centar, a roditelji/skrbnici potpisali Izjavu o preuzimanju. Udžbenici se na kraju nastavne godine vraćaju Školi osim udžbenika radnog karaktera namijenjenih jednogodišnjem korištenju učenicima. Škola je donijela Odluku o darovanju udžbenika radnog karaktera i udžbenika koji se neće koristiti sljedeće 2020./2021. školske godine radi uvođenja novih kurikuluma u 2., 3., 6., 7. razredu (svi predmeti osim bio, kem, fiz, geo) i 8. razredu (bio, kem, fiz).

Raspored vraćanja udžbenika i popis Povjerenstava nalazi se u privitku.

Udžbenike preuzimaju Povjerenstva za preuzimanje udžbenika. Nakon pregleda udžbenika Povjerenstvo izdaje Izjavu o vraćanju udžbenika; jedan primjerak dobiva učenik, a drugi primjerak ostaje Školi. Sukladno članku 3. Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna (NN 46/19) za udžbenike koje su učenici izgubili ili je zbog nepažljivog postupanja onemogućeno njihovo ponovno korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika.

 

[više]

JEDRILIČARSKI KLUB ULJANIK PULA POZIVA UČENIKE NA UPISE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 24. 6. 2020. 22:12

Dragi roditelji i učenici,
 
J.K.ULJANIK poziva Vas na upoznavanje s klubom i aktivnostima kluba.
Uz školu jedrenja, početni ili napredni tečaj jedrenja te ljetni jedriličarski kamp možete provesti kvalitetno vrijeme u prirodi uz učenje novih, veoma korisnih vještina kretanja na moru te kopnu.
 
Više informacija možete vidjeti na stranicama kluba: http://jkuljanik.org/
[više]

ODLUKA O IZNOSU SUBVENCIJE ZA PRODUŽENI BORAVAK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 8. 6. 2020. 16:06

Odluka se nalazi u prilogu. 

[više]

OBAVIJEST O UPISU UČENIKA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 5. 6. 2020. 19:32

Dokumenti se nalaze u prilogu. 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE/ SKRBNIKE BUDUĆIH PRVAŠIĆA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 5. 6. 2020. 10:23

Dragi roditelji/skrbnici budućih prvašića,
 
započinju upisi u 1.razred OŠ Centar Pula.
Upis djece obavljati će se 15., 16. i 17. lipnja 2020.godine od 9-12 sati te od 17-19 sati u prostoru OŠ Centar, u školskoj dvorani (ulaz kroz glavna vrata).
 
Molimo vas da na upis dođe samo jedan od roditelja/ skrbnika.
Na upis je potrebno donijeti ispunjenu UPISNICU, UPITNIK ZA RODITELJE, SUGLASNOSTI ZA ŽELJENE IZBORNE PREDMETE, STRANE JEZIKE I PRODUŽENI BORAVAK, ukoliko će učenik pohađati iste.
 
Svi dokumenti nalaze se ispod ove objave te ih je moguće preuzeti, isprintati i ispuniti.
U slučaju nemogućnosti ispunjavanja potrebnih dokumenata prije dolaska na upise, iste će biti moguće ispuniti pri dolasku na mjestu upisa.
 
Molimo Vas da poštujete propisane mjere pri dolasku u školu.
 
Veselimo se vašem dolasku!
[više]

PRIJAVA U RAZREDNI ODJEL ZA SPORTAŠE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 4. 6. 2020. 08:16

Dragi učenici i roditelji/skrbnici učenika koji upisuju srednju školu - razred za sportaše, molimo vas da detaljno pročitate uputu te opis postupka upisa u navedeni razred.
 
 
[više]

OBAVIJEST ZA OSMAŠE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 6. 2020. 10:02

Dragi učenici i roditelji/skrbnici učenika osmih razreda,

 

Hrvatski školski sportski savez objavio je informaciju o dodatnim bodovima za upis učenika u srednje škole. Informacije oko dodatnih bodova kao i Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole možete naći u privitku.

 

Sretno!

Stručna služba škole

[više]

OBAVIJEST ZA OSMAŠE- UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 29. 5. 2020. 08:39

Dragi osmaši i roditelji/skrbnici osmaša,

 
obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.

Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici: 
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Ističemo da je ove godine propisana mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem.  

Isto tako, prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranog jezika, kao i o svim posebnostima koje su vama važne za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj godini.

Sva propisana dokumentacija može se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali elektroničkim putem), dostavljanje originala nije potrebno.

Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.
 
Upisi u SŠ - Upute za prijavu u NISpuSŠ: 
 
 
Sretno s upisima!
 
Stručna služba škole
[više]

OBAVIJEST ZA OSMAŠE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 28. 5. 2020. 09:41

Dragi osmaši i roditelji/skrbnici osmaša,

u nastavku vam dostavljamo materijale koje su nam proslijedile srednje škole.  Ukoliko kliknete na naziv škole koja vas zanima, utoliko će vas odvesti na internetske sadržaje, a u prilogu možete preuzeti materijale poput prezentacija i reklamnih letaka.
Na web stranicama pojedinih škola možete pronaći više detalja o uvjetima upisa, dostupnim usmjerenjima, broju upisnih mjesta i nastavnim predmetima.
 
 
Sretno s upisima!  
 
Stručna služba škole
[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 28. 5. 2020. 09:40

Poštovani roditelji budućih prvašića,

obavještavamo vas da su se zbog povoljne epidemiološke situacije,  sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (KLASA: 501-05/20-15-2, URBROJ: 381-15-150-20-147 od 18. svibnja 2020. godine)  stekli uvjeti za nastavak aktivnosti  za upis djece u 1. razred osnovne škole.

Stručna služba Škole provest će postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u 1. razred tijekom svibnja i lipnja. Testiranje će se provesti u školi. Postupak psihofizičkog testiranja obavezan je za svu djecu koja se  2020./2021. školske godine upisuju u 1. razred.

O svim detaljnijim informacijama i terminima testiranja djece bit ćete pravovremeno obaviješteni pismenim putem.

Stručna služba Škole

 

Prikaži prilog

[više]

PROMJENA RADNOG VREMENA ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 27. 5. 2020. 18:55


Školska knjižnica će od 25.5. za korisnike raditi od ponedjeljka do petka  u vremenu od 8,00 do 12,00 sati.
Učenici koji imaju nastavu u školi prema dogovoru sa učiteljicom mogu doći u knjižnicu posuditi ili vratiti knjigu.
Ostali učenici koji imaju online nastavu trebaju nazvati na broj mobitela knjižničarke: 098/ 1887937 te dogovoriti vraćanje knjige pod posebnim uvjetima.
                                                                          

Biljana Matković, OŠ Centar, Pula

[više]

DODATNE PREPORUKE I UPUTE HZJZ ZA VRTIĆE I ŠKOLE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 22. 5. 2020. 21:56

Poštovani roditelji/ skrbnici učenika, 

 

o dodatnim preporukama HZJZ  se više informirajte na LINKU

[više]

PROVEDBENI PLAN UKLJUČIVANJA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 22. 5. 2020. 21:53

Dokument se nalazi u prilogu. 

[više]

ORGANIZACIJA RADA U RAZREDNOJ NASTAVI OD 25. SVIBNJA 2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 21. 5. 2020. 08:55

Poštovani roditelji/skrbnici,

 

sukladno uputama HZJZ i MZO od ponedjeljka 25. svibnja 2020. kreće nastava za učenike od 1. do 4. razreda uz poštivanje uvjeta i preporuka nadležnih tijela. Molimo Vas da se upoznate s preporukama HZJZ i uputama MZO, a mi u nastavku naglašavamo što je za vas bitno:

 

[više]

OBAVIJEST O AKTIVNOSTIMA VEZANIMA UZ UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 11. 5. 2020. 18:01

Poštovani roditelji/skrbnici,

 

od 11. svibnja 2020.  godine  Zavod za javno zdravstvo Školska medicina započinje provedbu sistematskih pregleda djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole.
Školska liječnica Klaudija Blarežina, dr. med. specijalist školske medicine (Nazorova 23, Pula) obavijestit će roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda, usklađenima s rokovima iz Preporuke Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu (HDŠSM) Hrvatskoga liječničkog zbora.
O ostalim aktivnostima vezanim za upis djece u prvi razred bit ćete naknadno obaviješteni u skladu s daljnjim preporukama HZJZ i MZO.

 

Stručna služba škole

[više]

KUTAK ZA UČENJE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 11. 5. 2020. 07:55

Dragi učenici i učitelji,

na ovome LINKU

Ako si učenik osnovne ili srednje škole možeš pronaći igre, natjecanja i interaktivne knjige iz kojih možeš na zabavan način doznati više o EU-u, bilo u učionici bilo kod kuće. Ovdje možeš pronaći i informacije o studiranju ili volontiranju u inozemstvu.

Ako ste nastavnik i želite pomoći učenicima da nauče više o EU-u, ove su stranice izvor nastavnih materijala za sve dobne skupine. Ovdje možete pronaći inspiraciju za nastavne planove te se upoznati s mogućnostima za umrežavanje s drugim školama i nastavnicima diljem EU-a.

[više]

RADNO VRIJEME ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 8. 5. 2020. 16:35

 POSUDBA KNJIGA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI OD UTORKA 12.5.2020.

Poštovani korisnici!


Školska knjižnica za Vas otvara svoja vrata, ali samo za posudbu i vraćanje knjiga i to UTORKOM I ČETVRTKOM od 10,00 do 12,00 sati.
U skladu sa smjernicama za rad školskih knjižnica Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo, Centra za razvoj knjižnica i knjižničarstva svi korisnici su obvezni pridržavati se slijedećih uputa:
    1. Kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja učenika i roditelja u školi, prije dolaska treba nazvati knjižničarku i dogovoriti termin dolaska.
    2. Korisnici ne ulaze u prostor škole niti knjižnice već će u dogovoreno vrijeme vratiti ili rezerviranu knjigu preuzeti na ulazu škole.
    3. Prilikom dolaska molim Vas da dezinficirate ruke dezinficijensom koji će biti postavljen na ulazu škole i pričekate knjižničarku.
    4. Pošto vraćena građa mora biti u karanteni 72 sata, na neke ćete naslove morati pričekati pa Vas također molim za strpljenje.
    5. Za rezervaciju i vraćanje knjiga molim nazvati u radno vrijeme knjižnice od 10,00 do 12,00 sati na moj broj :098/1887937
                             

Školska knjižničarka

Biljana Matković, OŠ Centar, Pula

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA O MOGUĆNOSTI ORGANIZACIJE NASTAVE OD 11.SVIBNJA za učenike od 1.do 4.RAZREDA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 6. 5. 2020. 08:30

Poštovani roditelji/skrbnici učenika od 1.do 4. razreda

U  obavijesti MZO-a o mogućnosti  organizacije nastave u školi za učenike od 1. do 4. razreda uz promijenjene uvjete rada u odnosu na redovitu nastavu i uz Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  (preporuke da djeca ostanu kod kuće ako je to ikako moguće) najavljena je obveza potpisivanja Izjave roditelja.
 

Sastavni dio Izjave su i epidemiološke mjere:
- Epidemiološke mjere  zaštite od zaraze virusom COVID-19 za učenike i roditelje u slučaju da bude organizirana nastava.


- Izjava roditelja  koju trebaju potpisati oba roditelja čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su odlučili da njihovo dijete pohađa nastavu u školi, dostaviti do četvrtka, 7. svibnja 2020.g. do 12,00 sati na e-mail škole: ured@os-centar-pu.skole.hr

Loreta Ribarić, ravnateljica

[više]

PREPORUKE RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 5. 2020. 09:52

Više se informirajte na LINKU .

 

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 5. 2020. 09:48

Poštovani roditelji/skrbnici,

 

MZO je objavilo prijedlog HZJZ za ostvarivanje uvjeta povratka u škole
koje možete pročitati na linku


https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Vijesti/2020//Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

pod naslovom

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA USTANOVE RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA TE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U KOJIMA JE OSIGURANA MOGUĆNOST ZBRINJAVANJA DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI TE UČENIKA KOJI POHAĐAJU RAZREDNU NASTAVU

 

Molim vas da pažljivo pročitate uvjete koje predlaže HZJZ kako biste lakše donijeli pravilnu odluku o povratku svoga djeteta u školu. O načinima kako će škola moći osigurati predložene uvjete,  informirat ćemo vas nakon sastanka s ministricom, dogovora s Osnivačem i Županijom.

 

Loreta Ribarić, ravnateljica

[više]

Rezultati projekta Grada Pule- ''Razmisli, odvoji, štedi''

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 24. 4. 2020. 08:23

Iz udrug Art studio primili smo zahvalu na sudjelovanju u EU projektu Grada Pule "Razmisli, odvoji, štedi". 

[više]

UPITNIK ZA RODITELJE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 21. 4. 2020. 13:39

Poštovani roditelji,

zanimaju nas Vaši dojmovi i iskustva s dosadašnjim radom virtualnih učionica i nastave na daljinu. Iza nas je pet punih tjedana nastave na daljinu. Budući da ste kao roditelji u svakodnevnom i neposrednom kontaktu s našim učenicima, jako nam je važno čuti Vaše mišljenje.

Upitnik je anoniman i dobiveni podaci koristit će se isključivo s ciljem unapređenja nastave na daljinu.

Molimo Vas da odvojite nekoliko minuta i najkasnije do četvrtka, 23.4.2020. u 10 sati  ispunite anketu, kako bismo čim prije mogli reagirati i realizirati pojedine prijedloge.

Molimo da roditelji učenika koji pohađaju razrednu nastavu (1. - 4. razred) ispune slijedeći upitnik: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqBVaLrizXhOIHmBqXjhrnQrwHLjyuSKSx855IC93T2Ev6sQ/viewform?usp=sf_link
 
Roditelji učenika koji pohađaju predmetnu nastavu (5. – 8. razred) ispunjavaju slijedeći upitnik: https://forms.gle/UynB2C865QRDnfcQ7
 
Dovoljno je da upitnik riješi jedan roditelj/skrbnik iz obitelji.

Ukoliko imate npr. dvoje djece u razrednoj nastavi/predmetnoj nastavi, odaberite jedno dijete na koje će se odgovori odnositi.

Ukoliko imate djecu i u razrednoj i u predmetnoj nastavi, slobodno riješite oba upitnika.

Unaprijed hvala!

Stručna služba

[više]

VIRTUALNA KNJIŽNICA OŠ CENTAR

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 16. 4. 2020. 10:02

Dragi učenici, roditelji, učitelji i stručni suradnici!


Školska knjižnica je opet s Vama, ali u virtualnom obliku, za vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška i pomoć.
Klikom na poveznice pronađite nešto za učenje, a ako se poželite odmoriti od učenja možete pronaći nešto i za zabavu.
             

virtualna knjižnica-  https://sites.google.com/view/oscentarpu
                                             

Vaša školska knjižničarka Biljana Matković.
 

[više]

Preporuka odgojno- obrazovnim ustanovama vezano uz provedbu organiziranih putovanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 14. 4. 2020. 14:13

Dokument je u prilogu. 

[više]

PORUKA RAVNATELJICE

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 8. 4. 2020. 11:12

Dragi učenici, roditelji/skrbnici!

 

Grad Karlovac - Sretan i blagosljovljen Uskrs!

[više]

ODLUKA- PRODUŽENI BORAVAK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 8. 4. 2020. 11:10

Odluka se nalazi u prilogu. 

[više]

NASTAVA NA DALJINU- RASPORED OD PONEDJELJKA, 6.4. DO PETKA, 10.4.2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 5. 4. 2020. 16:57

Raspored za nastavu na daljinu za pojedine razrede i predmete pogledajte OVDJE.

DODATNA OBAVIJEST UZ NACIONALNI RASPORED (Za ČETVRTAK, 9.4.):

 • INFORMATIKA - 5. sat - 8.a i 8.b
 • INFORMATIKA - 6.sat - 5.a i 5.b
 • TALIJANSKI JEZIK - 5.sat - 5.a i 5.b
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 5.sat - 7.a i 7.b.
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 6. sat - 8.a i 8.b

Molimo učenike da se u vezi obrazovnih materijala dogovore s predmetnim učiteljima unutar razreda. 

[više]

ODLUKA O OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA MJESEČNE SUBVENCIJE ZA ZA PROGRAM PRODUŽENOG BORAVKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 25. 3. 2020. 12:50

Odluka se nalazi u prilogu. 

[više]

OBAVIJEST ŠKOLE O RADU SA STRANKAMA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 23. 3. 2020. 10:56

Sukladno Odluci o organizaciji rada tijela državne uprave za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-COV-2 OŠ Centar neće neposredno raditi sa strankama od 20. ožujka 2020.g.

Molimo Vas da se obratite OŠ Centar za sve upite putem elektroničke pošte

ured@os-centar-pu.skole.hr ili na broj 099 526 0992.

 

Loreta Ribarić, ravnateljica

[više]

ODLUKA O NAČINU OBAVLJANJA RADA ZAPOSLENIKA OD KUĆE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 23. 3. 2020. 10:23

Odluka se nalazi u prilogu. 

[više]

NASTAVA NA DALJINU- RASPORED ZA PONEDJELJAK, 23.3.2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 22. 3. 2020. 11:24

Raspored za nastavu na daljinu za pojedine razrede i predmete pogledajte OVDJE.

DODATNA OBAVIJEST UZ NACIONALNI RASPORED:

 • TALIJANSKI JEZIK - 6. sat - 6.a
 • TALIJANSKI JEZIK - 6. sat - 6.b
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 6. sat - 5.a
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 6. sat - 5.b

Molimo učenike da se u vezi obrazovnih materijala dogovore s predmetnim učiteljima unutar razreda. 

[više]

NASTAVA NA DALJINU- RASPORED ZA PETAK, 20.3.2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 19. 3. 2020. 14:36

Raspored za nastavu na daljinu za pojedine razrede i predmete pogledajte OVDJE.

DODATNA OBAVIJEST UZ NACIONALNI RASPORED:

 • TALIJANSKI JEZIK - 5. sat - 7.a
 • TALIJANSKI JEZIK - 5. sat - 7.b
 • PRIRODA - 5. sat- 6.a
 • PRIRODA - 5. sat - 6.b
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 5. sat - 6.a
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 5. sat - 6.b
 • POVIJEST - 6. sat - 7.a
 • POVIJEST - 6. sat - 7.b

Molimo učenike da se u vezi obrazovnih materijala dogovore s predmetnim učiteljima unutar razreda. 

[više]

NASTAVA NA DALJINU- RASPORED ZA ČETVRTAK, 19.3.2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 18. 3. 2020. 13:24

Raspored za nastavu na daljinu za pojedine razrede i predmete pogledajte OVDJE.

DODATNA OBAVIJEST UZ NACIONALNI RASPORED:

 • TALIJANSKI JEZIK - 5. sat - 5.a
 • TALIJANSKI JEZIK - 5. sat - 5.b
 • TALIJANSKI JEZIK - 5. sat - 8.a
 • TALIJANSKI JEZIK - 5. sat - 8.b
 • INFORMATIKA - 6. sat - 8.a
 • INFORMATIKA - 6. sat - 8.b
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 5. sat - 7.a
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 5. sat - 7.b

Molimo učenike da se u vezi obrazovnih materijala dogovore s predmetnim učiteljima unutar razreda. 

[više]

NASTAVA NA DALJINU- RASPORED ZA SRIJEDU, 18.3.2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 17. 3. 2020. 17:22

Raspored za nastavu na daljinu za pojedine razrede i predmete pogledajte OVDJE.

DODATNA OBAVIJEST UZ NACIONALNI RASPORED:

 • TALIJANSKI JEZIK - 6. sat - 6.a
 • TALIJANSKI JEZIK - 6. sat - 6.b
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 5. sat - 8.a
 • TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 5. sat - 8.b

Molimo učenike da se u vezi obrazovnih materijala dogovore s predmetnim učiteljima unutar razreda. 

[više]

NASTAVA NA DALJINU- RASPORED ZA UTORAK, 17.3.2020.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 16. 3. 2020. 15:16

Raspored i poveznice za pojedine razrede i predmete za utorak, 17.3. nalaze se OVDJE. 

DODATNA OBAVIJEST UZ NACIONALNI RASPORED:

 • INFORMATIKA- 5. sat - 7.a
 • INFORMATIKA - 6. sat - 7.b
 • NJEMAČKI JEZIK- 5. sat - 7.b

Molimo učenike da se u vezi obrazovnih materijala dogovore s predmetnim učiteljima unutar razreda. 

[više]

NASTAVA NA DALJINU- RASPORED ZA RAZREDNU I PREDMETNU NASTAVU- PONEDJELJAK, 16.3.

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 15. 3. 2020. 20:56

Poštovani, 

 

sutra ujutro kreće online nastava prema nacionalnom rasporedu, propisanom od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

 

 • RAZREDNA NASTAVA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

 

Razred Termin
1. razred OŠ počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ počinje u 15.00 sati
 

 

Učenici razredne nastave koji prate nastavu na iPad uređajima nastavljaju raditi u dogovoru sa svojim učiteljicama.

 

 • PREDMETNA NASTAVA

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

Molimo učenike svih razreda da se ulogiraju u Teams 15 minuta prije početka online nastavnih sadržaja.

POVEZNICE ZA 5. razred

POVEZNICE ZA 6. razred

POVEZNICE ZA 7. razred

POVEZNICE ZA 8. razred

 

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE NA DALJINU

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 13. 3. 2020. 14:55

Za učenike u Istarskoj županiji online nastava počinje u ponedjeljak 16. ožujka 2020.

ISPORUKA OBRAZOVNIH SADRŽAJA

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu putem  HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike razredne nastave (1.-4. razred) nastava će biti organizirana na 3. programu HRT-a svaki dan u sljedećim terminima pod nazivom Škola na Trećem:

razred

termin

1. Razred OŠ

8 – 10 h

2. Razred Oš

10 – 12.30 h

3. Razred OŠ

13 – 16 h

4. Razred OŠ

16 – 19 h

 

Nastava će se održavati tri do četiri školska sata prema rasporedu koji će se OBJAVLJIVATI NA STRANICAMA ŠKOLE.

 

PREDMETNA NASTAVA (5. – 8. razred)

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored od četiri do pet sati na dan za osnovni paket predmeta, a 5. i 6. sat u danu bit će organizirana nastava predmeta koji nisu pokriveni osnovnim paketom.

Učitelji će svaki radni dan u „virtualnim razredima“ od 5. do 8. razreda podsjetiti učenike na dnevni raspored i uputiti ih na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan te im dati upute o korištenju materijala u udžbenicima i samostalnom radu  te zadati domaće zadaće.

[više]

ODGODA TESTIRANJA UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 13. 3. 2020. 11:53

Zbog novonastale situacije se testiranje učenika prvih razreda odgađa se do daljnjega.

Novi datum testiranja bit će naknadno objavljen na stranicama škole.

[više]

UPUTE O ORGANIZACIJI NASTAVE OD PETKA, 13.3

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 11. 3. 2020. 14:34

Poštovani roditelji/skrbnici

Obavještavamo Vas da se od petka 13.3.2020. pa do 14.4.2020. NEĆE održavati redovna nastava kao ni produženi boravak u školi prema preporukama Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije u cilju sprječavanja širenja zaraze od COVID-19 virusa. 

Slijedom uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja obvezni smo organizirati pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu (virtualna nastava) uz pomoć informacijske tehnologije.

Sve informacije o početku i načinu odvijanja nastave na daljinu za učenike od petog do osmog razreda bit će objavljene na ovoj stranici.

Molimo učenike da provjere svoje korisničke podatke na sljedećoj poveznici://provjera.skole.hr.

Učenici razredne nastave će svakodnevno pratiti nastavu preko programa HRT- 3 u određenim terminima. 

Svaki će razrednik u predmetnoj nastavi organizirati  "virtualan razred" u kojemu su svi učenici i predmetni nastavnici tog razreda.

 

Ukoliko imate problem ili nevažeći AAI identitet obavezno se javite razredniku/razrednici.

Linkovi za ulaz u virtualnu učionicu bit će objavljeni na ovoj stranici (5.-8. razredi).

Ovaj oblik nastave bit će prekinut i ranije prema uputama nadležnih tijela. 

Sva komunikacija za tajničke i/ili računovodstvene poslove odvijat će se putem elektroničke pošte škole ured@os-centar-pu-skole.hr  ili telefonom 052 222 248.

 

Loreta Ribarić, prof.

Ravnateljica škole

[više]

OBAVIJEST ZZJZ

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 11. 3. 2020. 14:32

[više]

Zaklada ''Hrvatska za djecu'' Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 4. 3. 2020. 14:29

Zaklada "Hrvatska za djecu" sufinancirat će troškove školske prehrane djece za oba polugodišta šk.god. 2019./2020.
O potrebitim uvjetima i dokaznoj dokumentaciji možete pročitati u privitku "Sufinanciranje troškova školske prehrane".

 

[više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 2. 3. 2020. 14:26

U prilogu se nalaze upute vezano uz koronavirus. 

Praćenje razvoja situacije možete pogledati na https://zdravlje.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

[više]

IZLOŽBA ''VOLIM POVIJEST''

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 3. 2. 2020. 14:23

Izložba „Volim povijest“ privukla je veliku pozornost javnosti tijekom ovogodišnje Noći muzeja.

[više]

OBAVIJEST O ARHEOLOŠKOM ISTRAŽIVANJU PODRUČJA DANTEOV TRG Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Koroman Lavižati, 31. 1. 2020. 14:21

Poštovani, 

 

radovi arheološkog istraživanja ispred naše škole na Danteovom trgu trajat će 45 dana. 

U prilogu se nalazi Rješenje. 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


MENTALNO ZDRAVLJE DJECE - PREDAVANJE ZA RODITELJE
Škola je osigurala PREDAVANJE ZA RODITELJE s temom MENTALNO ZDRAVLJE DJECE koje će biti dostupno putem linka niže navedenog.
Više o predavanju:

S ciljem prevencije posljedica pandemije proveli smo veliko istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 760 učitelja i nastavnika te 2400 roditelja djece osnovnih i srednjih škola. Rezultati istraživanja ukazali su na manifestaciju problema i poremećaja mentalnog zdravlja djece. Pandemija Covid-19 ujedno je i psihosocijalna kriza te prijetnja za mentalno zdravlje kako odraslih, tako i djece i mladih. Djeca su u kriznim situacijama ranjiva skupina zbog svoje nezrelosti i ovisnosti o okolini te su rezultati istraživanja naznačili veliku potrebu roditelja za podrškom. S obzirom na to da je uočeno narušeno psihičko zdravlje djece organiziramo online predavanje namijenjeno svim roditeljima Vaše škole.

Agenda online predavanja:

· Uvod

· Prikaz rezultata istraživanja

· Utjecaj pandemije na fizičko i mentalno zdravlje djece

· Savjeti za roditelje

· Zaključak

Predavanje vodi Lucija Zadelj, mag. Psych (stručna suradnica i psihologinja Sportske gimnazije u Zagrebu)

Predavanje Mentalno zdravlje djece održat će se 9. prosinca 2021. u 18 i 30 sati (predviđeno trajanje 90 minuta).

Poveznica predavanja: https://www.youtube.com/watch?v=gSFtFVXDpiI&ab_channel=e-Uspjeh

DRŽAVNO NATJECANJE U KROSU

Ekipa naše škole nastupila je 26.11.2021. u Poreču na Državnom natjecanju školskih sportskih društava iz krosa u konkurenciji djevojčica za pete i šeste razrede. Za našu školu nastupile su: Paola Spada, Lara Rovis, Kelly Ibrahimović i Nina Ružić pod vodstvom učitelja tzk-a Denija Kostešića. U jakoj konkurenciji najbržih ekipa iz svih županija cure su zauzele ukupno 14.mjesto. Čestitamo curama na borbenosti i zalaganju te se radujemo njihovim budućim sportskim uspjesima!

 
 
INFORMATIČKO NATJECANJE DABAR 2021.

DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA

Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenog, obilježili smo Tribinom u gostima i to u posebnim razrednim odjelima.

Tribina se održala putem Zoom aplikacije, a gostovala je književnica, dramaturginja, redateljica i producentica Lana Bitenc. Lana je učenicima predstavila svoju knjigu Farma Kukuriku i izvela predstavu Karate, pokazala nam je lutke koje koristi u svom kazalištu i predstavila svoju novu knjigu Ne tako strašne priče za laku noć.

Također smo upoznali i književnika Hrvoja Kovačevića koji nam je i organizirao ovaj susret te nas upoznao sa Lanom.

                                                                                                                     Knjižničarka Biljana Matković

 

SVJETSKI DAN DJECE

Svjetski dan djece obilježava se svake godine 20. studenoga jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta. Kao međunarodni dokument Ujedinjenih naroda, Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju jamčiti svakom djetetu. Konvenciju je do danas potpisalo 196 zemalja, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti. Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava te da će učiniti sve kako bi se zaštitila i osigurala njihova prava na preživljavanje, razvoj, učenje i razvijanje do punih potencijala, bez diskriminacije. 

Tekst je preuzet sa internetske stranice UNICEF-a.  

Dragi učenici i učenice, želimo vam mirno odrastanje i sretno djetinjstvo!
 
 
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici! 

Dana 18. studenoga 2021. godine obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (blagdan Republike Hrvatske). Prema kalendaru rada škole nenastavni je i neradni dan. U petak je nastava prema redovnom rasporedu.

Prošlo je 30 godina od stradanja Vukovara te se diljem naše domovine prisjećamo tog tužnog događaja. U svakome gradu Lijepe Naše pale se svijeće u Vukovarskoj ulici. Pozivamo vas da i vi upalite jednu.

 

 

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici i djelatnici,

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeli su 

dopunu Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 te

uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, osim kada je navedeno u Uputama 

objavljenim 26. kolovoza, maske su obvezne i u sljedećem situacijama:

• za učenike od 5. razreda do 8. razreda  tijekom cijelog boravka u školi tijekom boravka u učionici

čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, učitelja i dr.) veći od 1,5 m.*

• za učitelje  i druge djelatnike škola  kao i roditelje i druge odrasle osobe tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici ;

- iznimno cijepljeni učitelji razredne nastave  i učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 

ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu odnosno u svojoj odgojno-obrazovnoj grupi.

• za učenike od 1. do 4. razreda  (uključujući i četvrti razred) kod prolaska zajedničkim prostorijama odnosno 

u svim situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela

 (u učionici učenici od 1. do 4. razreda, uključujući četvrti razred, ne nose masku).

 Učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe, ne nose zaštitne maske.

Izuzet od obveze nošenja maske u školi može biti samo učenik/djelatnik čije zdravstveno stanje to onemogućuje; 

navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenika ili obiteljski liječnik za djelatnika.

Maske nije potrebno nositi za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda.

*Za vrijeme trajanja aktualne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer, na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača, 

ne može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku neovisno o razmaku.

 
NASTAVA PREMA MODELU A ZA UČENIKE OD 1. DO 8. RAZREDA – OD 8. STUDENOG 2021.GODINE

 

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici, 

nastava se od idućeg tjedna za učenike od 1. do 8. razreda odvija prema modelu A (uživo u školi) prema rasporedu kao i rad produženog boravka. 

Model C (nastava online) za učenike od 1. do 8. razreda

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici, 

Prema godišnjem kalendaru rada škole 1. studenog blagdan je RH – Svi sveti i neradni je dan. 

Jesenski učenički odmor traje od 2. do 3. studenog, a nastava prema redovnom rasporedu započinje u četvrtak, 4. studenog. 

U privitku je odluka o modelu (Model C – online) održavanja nastave za 4. i 5. studenog 2021.godine. 

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijat će se u realnom vremenu putem Teamsa, a za učenike od 1. do 4. razreda u dogovoru s razrednicima. 

O daljnjim informacijama vezano za način održavanja nastave molimo da pratite web stranicu škole. 

Odluka o načinu izvođenja nastave za dane 04. i 05.11.2021. godine (vidi: više) 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U KROSU ZA 5. I 6. RAZREDE

Naša škola nastupila je 22.10. na županijskom natjecanju u krosu za 
pete i šeste razrede u konkurenciji djevojčica. Na natjecanju su bili 
predstavnici ukupno 13 škola iz cijele Istre. Ekipu naše škole 
predstavljale su: Paola Spada, Lara Rovis, Helena Grubešić i Kelly 
Ibrahimović pod vodstvom mentora učitelja tzk-a Denija Kostešića. Naše 
cure su osvojile uvjerljivo prvo mjesto i zasluženi pehar i medalje. 
Ovim plasmanom stekli smo pravo na nastup na državnom natjecanju u 
krosu koje će se održati krajem mjeseca studenog u Poreču. Još jednom 
čestitamo zlatnim curama i sa nestrpljenjem očekujemo nastup na 
državnom prvenstvu!

UČENICI I UČITELJI NAŠE ŠKOLE OBILJEŽILI SU DAN KRAVATE
Ove godine smo se odlučili na zanimljiv način obilježiti Dan kravate u našoj školi te pobuditi zanimanje učenika, njihovih roditelj/skrbnika, a i nas, učitelja, za važnosti ovog modnog dodatka za našu domovinu. Tijekom raznih aktivnosti, upoznali smo dio povijesti nastanaka kravate i njezina tijeka u modnom svijetu.
Vjerujemo da se u ormaru skoro svakog kućanstva nalazi barem jedna kravata. Možda smo i zaboravili na nju dolaskom opuštenijeg načina odijevanja, ali ne znači da je ponekad ne možemo uvrstiti u naš modni odabir, bez obzira na to za koju se prigodu odijevamo.
Učenici i učitelji dobili su zadatak donijeti jednu kravatu te su je zajedno vezivali. Neki su već znali pa su se samo prisjetili te pomogli ostalima, a za većinu je učenika to bio prvi susret s ovakvim izazovom. Učenici su naučili/uvježbali način vezivanja kravate i ljepote ovog modnog dodatka. Pokazali su kako vezati kravatu sebi, ali i drugima. Vježbali su finu motoriku i koordinaciju očiju i rada ruku. Cijeli dan nastave bio je obilježen kravatom, s obzirom da su je učenici nosili sve do povratka svojim domovima kako bi mogli svojim ukućanima, a i svim slučajnim prolaznicima, pokazati ovaj simbol našeg naroda.

https://youtu.be/RtwvccEOh4M

TJEDAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Učenici i učenice razredne nastave obilježili su Tjedan zahvalnosti za plodove zemlje. U svojim učionicama priredili su prave gozbe - pekao se kruh, razmjenjivali recepti, miješali ukusni voćni napitci. Prava škola za život!

UČENICI NAŠE ŠKOLE SUDJELOVALI SU U RADIONICI NJEMAČKOG JEZIKA "GOETHE"

U četvrtak, 14.10. profesorice pulske srednje Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Vesna Pavletić i Marina Bojanić posjetile su učenike i učenice 7. i 8. razreda naše škole. U sklopu Goethe radionice pod nazivom Fit fur Deutsch na zabavan i kreativan način provjerili su znanje njemačkog jezika i informirali se o mogućnosti polaganja internacionalno priznatog ispita Goethe Instituta razine A1.

VIRTUALNA KNJIŽNICA
 
E- DNEVNIK

 
RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 
FACEBOOK STRANICA ŠKOLE
 
 
Korisni linkovi


 
Tražilica
 
TRAŽILICA
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2015.

Ukupno: 150975
Danas: 1
 
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Centar Pula / Danteov trg 2, HR-52100 Pula / os-centar-pu.skole.hr / ured@os-centar-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju